Quantcast

Kada ir kur Lietuvoje galima įrengti stebėjimo kameras?

  • Teksto dydis:

Paėjusią savaitę Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą – be daugiabučio namo gyventojų sutikimo namo valdoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros pažeidžia gyventojų teisę į privatumą.

Ką tai reiškia ir kur bei kada filmavimo kameros gali būti įrengtos?

Kaip aiškina advokatas Algis Lukoševičius, privati valda – tai daugiabučio namo laiptinė, kiemo prieigos, durų prieigos – būtų savininkams priklausanti patalpa, reiškia, taip pat yra privati.

„Aukščiausiasis Teismas minėtoje nutartyje aiškiai išdėstė poziciją, kad siekis filmuoti, rinkti asmens duomenis, kitaip – stebėti asmenis, turi būti pateisintas tikslu. Tas tikslas turi būti teisėtas. Paprastai asmenys, kurie siekia įsirengti kameras, grindžia [tai] turto saugojimo tikslu. Be jokios abejonės, turi būti atsižvelgiama ir gerbiama asmens teisė į privatumą“, – sako teisininkas.

Išsamiau apie stebėjimo kamerų įrengimą žiūrėkite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Privati valda

Privati valda portretas
Sveiki.Kaimynas pasistate stulpa su lietuvos veleva ir virsuje imontavo kamera.Tai normalu saugo stebi savo kiema.Bet pastebejau kas vakara isejes i lauka parukyti visada kamera stebi mano kiema mane.Ar gali stebeti mano kiema kaimynas ir kokiu auksciu galima statyti kamera privacemia kieme.aciu

elena

elena portretas
Labas. Kaimyne , ant apsvietimo stulpo irenge dvi stebejimo kameras ,kurios randasi ne jos teritorijoje ir jos abi nukreiptos i pravaziuojamaja gatves dali ,kur vazineja automobiliai ir vaiksto pestieji . As kiekviena diena einu tuo keliu pasivaikscioti, ir tikrai nejaukiai jauciuosi ,kai kameros fiksuoja ,kai einu pro sali . Kaip tai sutvarkyti ,kad kaimyne jas nuimtu , ar bent jas nusuktu nuo gatves stebejimo . Kur kreitis ? Aciu

Čia lietuva

Čia lietuva portretas
Įsirengti privačias kameras draudžiama, nes gi nemokėsite mokesčių šarlatanams lupikautojams tarpininkams. O jiems tai leidžiama, nes jie gi kas mėnesį PVM ir kitomis mokesčių formomis atseikėja trupinukų valstybei. Greitai ir kvėpuoti tiesiogiai bus draudžiama: nori įkvėpti gryno oro, privalai nusipirkti deguonies balioną.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių