Quantcast

K. Jucevičius: FNTT reorganizacija nudžiugintų šešėlinį pasaulį

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius sako, kad naikinti jo vadovaujamą tarnybą prieš įvedant eurą būtų neatsakinga, o tarnybos reorganizacija labai nudžiugintų šešėlinį pasaulį.

„Jeigu žiūrint objektyviai, aš manyčiau, vis dėlto šiuo metu, kai tarnybai yra labai atsakingas laikotarpis, naujas ES lėšų finansavimo laikotarpis paskirtas 2014-2020 metų, 44 mlrd. litų bus skiriama valstybei, nuo kitų metų įvedamas euras. Yra dvi svarbios funkcijos, kurias riekia vykdyti. Dabar draskyti arba naikinti tarnybą, manau, būtų neatsakinga“, - LRT laidai „Laba diena, Lietuva“ pirmadienį sakė K.Jucevičius.

Jis sakė, kad bet kokios reorganizacijos metu tyrimai atsiduria aklavietėje, jie sustotų pusmečiui, metams, o galbūt ir nepasiektų teismo. Dabar atliekama daug bendrų tyrimų su Latvija, Lenkijos pareigūnais. Tarnybos panaikinimas atsilieptų galbūt ir tarptautiniam prestižui.

FNTT vadovas žadėjo, kad per artimiausius mėnesius bus baigti tyrimai dėl Vilniaus šilumos ūkio.

„Verslas tikrai turi lėšų tam, kad galėtų įtakoti kai kuriuos procesus“, - sakė K.Jucevičius, manydamas, kad reorganizacija gali būti susijusiais su tyrimais dėl šilumininkų. Jis taip paminėjo straipsnius spaudoje apie jį ir įvardijo kaip spaudimą jam, tarnybos prestižo menkinimą.

Kaip skelbta, Vyriausybė svarstys dėl galimos FNTT pertvarkos, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Yra įstaigų optimizavimo modelis sukurtas, ir jis bus svarstomas Strateginiame komitete. Yra pasiūlyti trys variantai, iš tų trijų tikrai vienas bus pasirinktas“, - į klausimą dėl FNTT reorganizacijos žurnalistams Seime atsakė premjeras.

Dienraštis „Kauno diena“ pirmadienį pranešė, kad premjerą pasiekė Vidaus reikalų ministerijos atsakymas dėl FNTT galimos pertvarkos privalumų ir trūkumų.

Premjeras VRM prašė įvertinti, ar nevertėtų Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) perduoti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo bei ES ir užsienio valstybių finansinės paramos lėšų neteisėto panaudojimo prevenciją, šių nusikalstamų veikų tyrimą.

Anot dienraščio šaltinio, premjerui pateiktuose vertinimuose konstatuota, kad perdavus minėtas funkcijas STT sumažėtų finansinių nusikaltimų, darančių didelę žalą valstybės biudžetui, atskleidimo ir ištyrimo efektyvumas.

VRM parengtose išvadose nurodoma ir antroji alternatyva, pasiūlyta ministrui pirmininkui - FNTT prijungimas prie STT, taip pat įvertinta galimybė palikti esamą padėtį. Pastarosios privalumai - jau sukurta teisinė bazė, vientisas nusikaltimų tyrimo mechanizmas, be to, būtų išsaugota baudžiamojo persekiojimo specializacija, išvengta gresiančio jos efektyvumo sumažėjimo ir žmogiškųjų išteklių praradimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
nieko jie nedžiugina ir nedžiugins,o dabar valstybę apvogę džiaudesi tik kubilius su bestija

Tiesiog

Tiesiog portretas
Atsekite savo institucijoje negerą tendenciją: priimančiosios pozicijoje tarnautoja jau duomenų apie prasižengusias įmones paėmimo metu iškart informuoja reikiamais kanalais, pas ką atvyks "revizorius", šie spėja pasiruošt - ir "kova su vėjo malūnais" tęsiasi. O išties - reorganizuojama Sodra, jungtis daroma su VMI ... yra kitų judesių --- štai kur PROBLEMOS ištakos: dega uodegos ne tik kojinėse milijardus susikišusiems ponuliams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių