Quantcast

K. Brazauskienė nenori buto Antakalnyje, bylinėsis dėl būsto Turniškėse

  • Teksto dydis:

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė teigia neketinanti kraustytis į butą Vilniaus Antakalnio rajone, ji tikisi ir toliau gyventi rezidencijoje Turniškėse, pranešė LNK Žinios.

„Jūs žinote, kad jis (siūlomas butas - BNS) žinybinis. Pati mačiau per televiziją, kad parduoda ar atsisako tų žinybinių, iškeldina. Aš, sveiko proto moteris, eisiu į žinybinį butą? Gali pasakyti, kad jiems nereikia arba atsiras kokia prokurorė paskirta iš kaimo, pasakys, kad ji neturi, kur gyventi, o Brazauskienė užima butą“, - nuogąstavimais dalijosi moteris.

Vyriausybės kanceliarija K.Brazauskienei siūlo apsigyventi bute, kuris yra name, prieš 28 metus statytame Komunistų partijos Centro komiteto nariams.

Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio teigimu, butas Antakalnyje kaip ir namas Turniškėse būtų išnuomotas pagal panaudos sutartį.

„Įstatymai nurodo maksimalų panaudos sutarties laikotarpį - dešimt metų. Tad dešimt metų tikrai nėra, ko baimintis, jeigu žiūrėtume grynai biurokratiškai“, - sakė jis.

K.Brazauskienė dėl gyvenimo Turniškėse kreipėsi pagalbos į teisininkus.

„Atiduota advokatams išsiaiškinti, ką reiškia tas įstatymas, kam jis taikomas, ar man priklauso gyventi čia, ar nepriklauso. Jeigu pasakys advokatai išsiaiškinę, kad nepriklauso, aš pati susirasiu, kur išsikelti“, - sakė prezidento našlė.

Kita vertus, ji teigė, kad jeigu jos pasamdyti teisininkai nuspręs, jog pagal įstatymus jai priklauso būstas Turniškėse, ji ketina bylinėtis dėl galimybės gyventi buvusioje prezidento rezidencijoje.

„Pasibylinėsiu, o kol bylinėsiuos, pagyvensiu čia“, - LNK Žinioms sakė K.Brazauskienė.

Tuo metu Vyriausybės kancleris pabrėžė, kad Prezidento kanceliarija neketina pratęsti našlei panaudos sutarties.

„Mes turime oficialų raštą iš Prezidentūros kanceliarijos, kad nebus siūloma pratęsti būtent Turniškių gatvės rezidencijos panaudos sutarties“, - sakė A.Mačiulis.

2010 metais Vyriausybė leido K.Brazauskienei panaudos pagrindais valdyti ir naudotis Turniškėse esančia rezidencija, kurioje sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties.

Dabartinės panaudos sutarties galiojamas baigiasi spalio 12 dieną. K.Brazauskienė yra paprašiusi pratęsti leidimą jai toliau gyventi rezidencijoje Turniškėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
o ar Adamkienę taip pat išmestų?

manau

manau portretas
nagla boba ir taškas !!! Jokia ji prezidentienė... visiems aišku, išskyrus valdžiukę...

Safyras

Safyras portretas
Pinigų politikai teismams turi, o buto nesugeba išsinuomuoti ar nusipirkti. Štai ką reiškia pinigai....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių