Quantcast

Įspėja dėl žiemos keliamų pavojų: ragina net apsirūpinti maisto atsargomis

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai įspėja, kad šiemet dėl šaltos žiemos padaugėjo gaisrų, o didėjantis kritulių kiekis gali pridaryti nemenkų bėdų ir atokiau gyvenantiems žmonėms.

„Kyla sunkumų, kai susiduriama su didesniu sniego kiekiu, nes būna apsunkintas ugniagesių patekimas prie atokesnių vietų. Tad reikėtų rūpintis, kad keliai būtų kuo geriau nuvalyti, kuo turėtų pasirūpinti ne tik gyventojai, bet ir seniūnijos“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Aurimas Gudžiauskas.

Anot specialisto, atokiau gyvenančius, vyresnius žmones dėl viso pikto reikėtų aprūpinti ir atsargomis – maistu, geriamuoju vandeniu, kuru.

Pašnekovas taip pat perspėja dėl gaisrų pavojaus, kurių šiemet, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padaugėjo – šiemet jau įvyko 80 gaisrų, kuriuose žuvo vienas žmogus

„Šiemet – padidėjęs gaisrų skaičius, nors žuvusių skaičius mažesnis. Kuo didesni šalčiai, kuo jie ilgiau trunka, tuo daugiau gaisrų ir aukų“, – teigia specialistas ir kaip vienas iš pagrindinių nelaimių priežasčių įvardija nesutvarkytas krosnis, neišvalytus dūmtraukius bei neatsakingą kuro laikymą.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojo

jojo portretas
na stai, dar vienas budas kaip apgauti piliecius, kad tik jie kuo daugiau pirktu be reikalo.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Baisu ,galvoja kad visos Lietuvos piliečiai yra bepročiai,kad nesupranta ,kokia ta žiema ir kiek jos tikros yra .Nėra ir nebuvo tos žiemos,visai nešalta.

Aš portretas
Kokia gi čia šalta žiema.Pora dienų 11 šalčio o jau pavojus.Žiema ir yra žiema.Tik kelininkai kažkaip niekur nesirodo,gal taupo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių