Quantcast

Iškilmėse – apversta Lietuvos trispalvė

Palangos Gintaro muziejuje vykęs iškilmingas kurorto savivaldybės vadovų susitikimas su Izraelio pajūrio kurorto Elato vadovais galėjo virsti tarptautiniu skandalu. Į Palangą atskridusius Izraelio atstovus palangiškiai pagerbė apversta Lietuvos vėliava.

Supainiojo spalvas

Vasario 17-ąją dviejų kurortų vadovai muziejuje pasirašė bendradarbiavimo ir draugystės sutartis.

Tačiau, ko gero, niekas neatkreipė dėmesio į tai, kad prieš pat miestų vadovus kažkas ant stalelio padėjo apverstą Lietuvos vėliavą.

"Pasirašinėjo tai ne savivaldybėje. Matyt, muziejus pripainiojo. Ir aš ten buvau, bet nepastebėjau. Pamenu tik miestų vėliavas, kurios buvo ten", – stebėjosi Palangos miesto tarybos narys Tomas Žulkus.

Palangos valdžia, tik iš žurnalistų išgirdusi, kad supainiojo valstybinės vėliavos spalvas, suskubo pareikšti, kad netrukus viešai atsiprašys visuomenės už klaidą.

Išvengė baudos

"Ateityje reikės atkreipti dėmesį, kad klaidų nebūtų. Bet aš ir pats esu pripainiojęs. Iškėliau vėliavą prie namų taip pat aukštyn kojomis. Tamsoje kabinau, nemačiau, kuria puse moviau ant koto. Pats pastebėjau prašvitus, nubėgau ir nukabinau. Gerai, kad nenubaudė niekas", – prisipažino T.Žulkus.

Jis tikino, kad sutartis su Elato kurortu teikia daug vilčių.

"Jiems pigiau atskristi į Lietuvą, nei mums į Vilnių nuvažiuoti. Iš Elato miesto lėktuvo bilietas į Kauną tekainuoja 25 eurus. Žydai moka skaičiuoti, todėl tikiuosi, kad jų entuziazmas neišblės. Mes tikimės, kad Palanga jiems bus įdomi", – apie svečių susitikimą pasakojo T.Žulkus.

Prezidentams – akibrokštas

Tokių liapsusų yra pasitaikę ir aukštiems šalies vadovams.

Pernai tuometis sveikatos apsaugos ministras Juras Požela Vasario 16-osios proga išplatino sveikinimą, kuriame taip pat puikavosi aukštyn kojomis apversta šalies vėliava.

Tą kartą ministras apgailestavo dėl dizainerio, kurio paslaugas politikas buvo pats asmeniškai užsakęs, klaidos.

Estija oficialaus vizito į šalį atvykusį tuometį šalies prezidentą Valdą Adamkų taip pat yra pasitikusi iškeldama apverstą Lietuvos vėliavą.

Prieš aštuonerius metus per Prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimą su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy taip pat kabojo ne Lietuvos, o vienos Afrikos valstybės vėliava.

Ambasada tada gavo pylos iš prezidentūros už tai, kad nepažįsta Lietuvos trispalvės, ir šalies vadovų susitikimo proga trispalvę apvertė aukštyn kojomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oželis

Oželis portretas
Žulkus prisipažino padaręs nusikaltimą, dabar jis turėtų būti baudžiamas. Įdomu ar sureaguos teisėtvarka??

Junga

Junga portretas
Tam tarybos nariui, pastebeti ar nepastebeti ,dar ne viskas,reikia ZINOTI I SUPRASTI.

Numas

Numas portretas
Mest is darbo tokius "juokdarius". Apie ka jie is vis galvoja? Marazmatikai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių