Quantcast

Išgertuvės pritraukė dėmesį: pataisos namuose – kratos, nušalintas vadovas

Išgertuves Kybartų pataisos namuose, Vilkaviškio rajone, savaitgalį transliavę du nuteistieji pritraukė pareigūnų dėmesį – pataisos namuose atliekamos masinės kratos, patikrinimai.

Kaip BNS sakė Kalėjimo departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė, Kybartuose dėl neeilinės situacijos šiuo metu kratas ir kitus veiksmus atlieka departamento ir kitų įkalinimo įstaigų pareigūnai, jie ieško įvairių draudžiamų daiktų.

Sustiprinti kalinių kontrolės veiksmai atliekami po incidento šeštadienį, kai sekmadienį interneto portaluose išplito per feisbuką transliuoti vaizdo įrašai, kur du įkalintieji vartojo alkoholį ir tai viešai transliavo internetu.

„Atliekamos kratos, stiprinami patikrinimai, aiškinamasi visos šeštadienio įvykio aplinkybės. Tai yra neeilinė situacija, todėl būtina imtis neatidėliotinų priemonių – ieškoma visko, visų draudžiamų turėti daiktų įkalinimo įstaigose, žiūrima, kaip nuteistieji laikosi dienotvarkės“, – sakė S. Banėnienė.

Tai yra neeilinė situacija, todėl būtina imtis neatidėliotinų priemonių – ieškoma visko, visų draudžiamų turėti daiktų įkalinimo įstaigose.

Dėl situacijos Kybartų pataisos namuose pirmadienį lankosi teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiuo metu bausmes pataisos namuose atlieka 415 asmenų, teistų po kelis kartus. Įstaigoje draudžiama vartoti alkoholį, turėti ir naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis.

Laikinai Kybartų pataisos namų direktoriaus einantis pareigas Rimantas Zaikauskas sekmadienį BNS sakė, kad išgertuves transliavę nuteistieji yra nustatyti ir izoliuoti, jų elgesį svarstys drausmės komisija. Griežčiausia jiems gresianti sankcija – perkėlimas iš paprastos į drausmės grupę. Anot R. Zaikausko, transliaciją surengę nuteistieji atlieka bausmę dėl sukčiavimo, jie žinomi dėl polinkio pažeidinėti tvarką.

Nušalintas pataisos namų direktorius

Po kalinių internetu transliuotų išgertuvių nuo pareigų nušalintas laikinai Kybartų pataisos namų direktoriaus pareigas ėjęs Rimantas Zaikauskas.

Apie tai BNS pranešė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, pirmadienį apsilankęs šiuose pataisos namuose.

„Nušalinome nuo visų pareigų pataisos namų vadovą Rimantą Zaikauską, imuniteto vadui Gintarui Zaveckiui reiškiu nepasitikėjimą. Bus pradėtas tarnybinis patikrinimas plataus masto dėl susidariusios situacijos Kybartų pataisos namuose“, – BNS pirmadienį sakė E. Jankevičius.

Kas bus naujasis pataisos namų vadovas, jis žada paskelbti antradienį.

Ministras teigė, kad apsilankęs pataisos namuose įsitikino, jog mobiliųjų telefonų blokavimo sistema neveikia. Jis teigė negalintis kol kas detalizuoti to priežasčių, bet tvirtino, kad situacija bus išspręsta.

„Galiu pasakyti, neatskleisdamas kokiomis priemonėmis, bet mes imsimės priemonių ir telefonai bus užblokuoti“, – užtikrino ministras.

E. Jankevičiaus teigimu, įtariama, kad įkalinimo įstaigos viduje organizuojama prekyba draudžiamais daiktais ir jau antradienį į pataisos namus atvyks kriminalinės žvalgybos pareigūnai iš Vilniaus, jie padės organizuoti tyrimus dėl šių pažeidimų.

Taip pat planuojama stiprinti bendradarbiavimą su policija, kad būtų nustatyti iš išorės draudžiamus daiktus į įkalinimo įstaigą teikiantys asmenys.

„Čia nėra tik alkoholis. Yra telefonai, narkotikai ir kitos medžiagos“, – kalbėjo ministras.

Jis taip pat žada užtikrinti visos įkalinimo įstaigos teritorijos sekimą techninėmis priemonėmis.

„Girdime tas pasakas, kad vis kažkas permeta per tvorą kokias nors siuntas su neleistinomis medžiagomis ir nepavyksta nustatyti, kas tas siuntas paėmė“, – kalbėjo E. Jankevičius.

Po to, kai savaitgalį du nuteistieji internetu transliavo išgertuves Kybartų pataisos namuose, pataisos namuose pirmadienį atliekamos masinės kratos, patikrinimai.

Ministras žada, kad tai nebus paskutinis kartas, kai įstaigoje vykdomos tokios priemonės.

„Šiandien yra atliekama krata, bet galiu aiškiai pasakyti, kad čia bus ne paskutinė: kratos nuolatos bus atliekamos su naujausia įranga“, – sakė jis.

E. Jankevičius taip pat teigė, kad situacija įkalinimo įstaigoje bus kontroliuojama iš ministerijos.

Tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle vykdę kaliniai, pasak Teisingumo ministerijos, yra nustatyti, jiems pritaikyta nuobauda – perkėlimas į drausmės grupę.

Šiuo metu bausmes pataisos namuose atlieka 415 asmenų, teistų po kelis kartus. Įstaigoje draudžiama vartoti alkoholį, turėti ir naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokia ten ju

Tokia ten ju portretas
Kassienybe ir visi viska zino. Gi savas kiemas. Juokdariai jie ten visi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių