Pereiti į pagrindinį turinį

Intriga ant vandens

2010-06-19 23:59
Pramoga: Nidoje poilsiautojams siūloma pasigrožėti gamta plaukiojant Kuršių mariomis.
Pramoga: Nidoje poilsiautojams siūloma pasigrožėti gamta plaukiojant Kuršių mariomis. / BFL nuotr.

Nors atostogų metas jau prasidėjo, kol kas vasara šiltais orais prie jūros nedžiugina. Norintiems pabėgti nuo kasdienybės telieka viena išeitis – iki šiol neišmėgintos ar visai negirdėtos vandens pramogos.

Baidare – 100 km

Šiemet pajūryje apstu vandens pramogas siūlančių bendrovių. Poilsiautojams tereikia išsirinkti, kokių pojūčių jie tikisi ir kiek tam gali skirti pinigų.

Vieni populiariausių, pigiausių ir ekstremaliausių – žygiai baidarėmis, kanojomis ar plaustais. Pasak šias vandens priemones nuomojančios bendrovės Baidarių centro savininkės Militos Valčiukienės, siūloma daugybė maršrutų.

Nenorintiems ryžtis ilgesnėms kelionėms siūloma baidarėmis ar kanojomis paplaukioti Minijoje netoli Gargždų, o trokštantiems daugiau pojūčių siūloma rinktis ilgesnius maršrutus, kurie siekia nuo 20 iki 100 km.

Mėgstantiems ekstremalius pojūčius siūloma rinktis žygį tikra kalnų upe Želsva. Vis dėlto leistis į šią kelionę galima ne visada, nes dažnai upė būna išdžiūvusi. Jos tėkmė itin stipri, tad rėvos ir dideli slenksčiai verčia keliautojus padirbėti iš peties.

Baidarės dienai išnuomojamos už 30–50 litų, o kanojos – už 70–90 litų.

Vinetu kaimo įkūrėjas Mindaugas Timinskas organizuoja žygius baidarėmis ir kanojomis Danės upe. Siūloma plaukti iki Kretingalės arba iki Klaipėdos.

Užburia Mirusios kopos

Norintys aktyviai praleisti dieną ir pasigėrėti nuostabiais Neringos vaizdais gali rinktis bendrovės "Irklakojis" siūlomą kelionę dviračiais ir baidarėmis – Nida–Bulvikio ragas–Preila–Vecekrugo kalnas–Nida.

Per šį žygį 11 km plaukiama kanojomis, o 10 km važiuojama dviračiais.

Taip pat siūlomas įspūdingas žygis kanojomis į Mirusias kopas. Nors nuo šių kopų, esančių šalia Pervalkos gyvenvietės, atsiveria nuostabūs vaizdai, apie jas žino ne visi poilsiautojai.

Ši kelionė trunka beveik 6 valandas, per jas kanojomis Kuršių mariomis plaukiama apie 14 km iš Pervalkos iki Mirusių kopų, o iš ten – iki Juodkrantės.

Taip pat organizuojami ir trumpi žygiai kanojomis palei Auksines kopas, esančias Nidoje. Šių žygių kainos asmeniui svyruoja nuo 40 iki 88 litų.

Jachta – šventei

Poilsiautojams, norintiems tik pramogų, o ne sporto, siūlomos išvykos jachtomis ir laivais. Iš Nidos Kuršių mariomis plukdoma iki Uostadvario, o iš ten į Lietuvos Veneciją – Mingės kaimą. Tokia kelionė vienam asmeniui atsieitų apie 100 litų.

Klaipėdoje jachtų galima išsinuomoti ir uostamiestyje. Tokią paslaugą teikiančios bendrovės "Penki vėjai" direktoriaus Ruslano Arbušausko tvirtinimu, jachtos nuomojamos ne tik kelionėms, bet ir šventėms. Pramoginiame laive galima atšvęsti gimtadienį ar tiesiog romantiškai pavakarieniauti.

"Mes išnuomojame jachtą, o paskui reikia tartis su laivo kapitonu, ką nori veikti, kur plaukti. Jei nenorima niekur plaukti, o pageidaujama būti krante, tai irgi įmanoma. Daugelyje jachtų galima ir nakvoti – jose telpa nuo dviejų iki aštuonių asmenų", – paaiškino R.Arbušauskas.

Mažos jachtos nuoma parai kainuoja nuo 250 iki 300 litų, didelės – nuo 700 iki 1,2 tūkst. Taip pat siūloma išsinuomoti visiškai naują prabangią jachtą už 1,5 tūkst. litų.

Dažniausiai, anot R.Arbušausko, žmonės pageidauja paplaukioti po Kuršių marias, kuriose atsiveria nuostabūs gamtos vaizdai. Tokioms kelionėms jachtą siūloma išsinuomoti dviem paroms – pirmąją dieną plaukiama į Juodkrantę, paskui – į Nidą, ten žmonės pernakvoja, o kitą dieną grįžta atgal į Klaipėdą.

R.Arbušausko teigimu, šeimoms ar draugų kompanijoms, turinčioms daugiau laiko, patariama leistis į savaitę trunkančias keliones. Šiuo metu siūlomos kelionės į Bornholmo bei Gotlando salas, į Gdanską, Gdynę, Stokholmą. Taip pat – trumpesnė savaitgalio kelionė jachtomis į Liepoją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų