Quantcast

Informaciją apie valstybės tarnybą bus galima rasti paprasčiau

  • Teksto dydis:

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) pristato naują informavimo ir komunikavimo įrankį – valstybės tarnybos portalą. Jis skirtas valstybės tarnautojams, įstaigų vadovams ir personalo specialistams bei norintiesiems įsidarbinti valstybės tarnyboje. Portalas išskirtinis tuo, kad leis ne tik gauti informacijos apie valstybės  tarnybą, bet ir bus moderni tarnautojų tarpusavio bendravimo, konsultavimo priemonė.

VTD direktoriaus Osvaldo Šarmavičiaus teigimu, siekiant tobulinti valstybės tarnybos veiklą, svarbu sudaryti sąlygas efektyviai tarnautojų tarpusavio komunikacijai, o su valstybės tarnyba susijusią informaciją padaryti lengviau prieinamą.

„Jau daug metų stengiamės, kad įstaigos tarpusavyje dalytųsi valstybės tarnybos valdymo gerąja patirtimi. Rengiame išvažiuojamuosius susitikimus, konsultacijas su personalo valdymo specialistais visoje šalyje, bet kartu ieškome ir kitokių, patogesnių, pigesnių, efektyvesnių, šios informacijos sklaidos būdų, – pasakojo VTD vadovas. – Dabar dalį konsultacijų perkelsime į virtualią erdvę. Personalo specialistai galės prisijungti prie portalo ir čia pat diskutuoti, dalytis patirtimi bei užduoti rūpimus klausimus. Ketiname išnaudoti visas portalo teikiamas galimybes – rengti vaizdo konferencijas, kurių įrašai bus pasiekiami bet kuriuo metu. Galimybę juos peržiūrėti turės ir konferencijoje negalėję dalyvauti specialistai.“

Valstybės tarnautojai portale ras naujienų, susijusių su būsimomis stažuotėmis, kursais, informacijos apie tarnybinį pasą, valstybės tarnautojo pažymėjimą, statuso atkūrimą ir kt. Pretendentams į valstybės tarnautojo pareigas bus lengviau gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus, susijusius su konkursais į valstybės tarnybą, bendrųjų gebėjimų tikrinimu ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujajame portale, kuris yra pritaikytas ir mobiliajai aplinkai, informaciją galima rasti paprasčiau ir greičiau – tai privalumas ir tarnautojams, ir kitiems valstybės tarnyba besidomintiems žmonėms.

Informavimo ir komunikavimo interaktyvi terpė (portalas) sukurta įgyvendinant Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamo projekto „Valstybės tarnautojų registro ir Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos modernizavimas ir plėtra“ veiklą  „Informavimo ir komunikavimo interaktyvios terpės (portalo) sukūrimas“. Modernus portalas leis užtikrinti efektyvesnę, atviresnę ir skaidresnę valstybės tarnybos veiklą.

Naujasis informavimo ir komunikavimo portalas pasiekiamas nuo rugpjūčio 1 d. adresu www.portalas.vtd.lt .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių