Quantcast

Incidentas Rukloje – tik pirmosios kibirkštys?

"Kauno dienos" kalbintų Ruklos gyventojų nenustebino tai, kas nutiko trečiadienio vakare dviem Pabėgėlių priėmimo centre gyvenančioms moterims. Dėl vakarais slankiojančio jaunimo nesaugiai jaučiasi ir čia gyvenantys lietuviai.

Reaguota kaip į riaušes

Į trečiadienio vakaro pranešimą apie Ruklos pabėgėlių priėmimo centro prieigose esą kilusias muštynes sureaguota kaip į riaušes. Išskubėjo jungtinės Viešojo saugumo tarnybos ir policijos pajėgos iš Jonavos ir Kauno.

Tą patį vakarą šykščiomis žiniomis apipinti gandai apie galimus susirėmimus tarp Rukloje įsikūrusių pabėgėlių ir vietinių gyventojų ėmė plisti ir viešoje erdvėje. Vienas vietinis gyventojas vakar "Kauno dienai" pasakojo sulaukęs Kaune gyvenančio sūnaus skambučio. Jis teigė matęs, kad link Jonavos važiuoja gausios specialiųjų tarnybų pajėgos ir, radęs internete miglotą to paaiškinimą, jautė pareigą perspėti tėvą, teiraudamasis, ar šis jaučiasi saugus.

Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorius Robertas Mikulėnas, nors buvo priverstas trečiadienio vakarą užsibūti darbe iki dviejų nakties, vakar tikino, kad visa ši istorija – per daug išpūstas burbulas.

Grandininė reakcija

Pasak R.Mikulėno, trečiadienio vakare budėję centro darbuotojai jam pasakojo, kad apie 19 val. iš miestelio parbėgo dvi gyventojos – sirė ir irakietė. Budėjusiai socialinei darbuotojai jos nieko nesakė, tačiau ši pajuto, kad kažkas atsitiko, ir nubėgo joms iš paskos.

Pabėgėlės puolė pasakoti biliardą vestibiulyje žaidžiusiems tautiečiams apie susidūrimą su dviem paaugliais, tinkančiais joms į sūnus. Jie moteris su mažamečiu vaiku užpuolė prie parduotuvės. Vienai griebė už veido, kitai – už skarelės. Pirmajai bandant išvengti susidūrimo, buvo sulaužyti jos akiniai.

Susijaudinusios moterys negalėjo pasakyti, ar jų užpuolikai buvo blaivūs.

Gana karštai į tai sureagavo ir užpultųjų tautiečiai, ketindami patys eiti ieškoti užpuolikų.

"Mūsų darbuotojams pavyko suvaldyti situaciją paaiškinant įsiaudrinusiems sirams, kad nereikia nieko daryti – yra tarnybos, kurios tai išsiaiškins. Labai operatyviai atvyko ir iškviesta policija. Tie keliolika vyrų, kurie kažkam rengėsi, buvo nusiraminę jau tą patį vakarą. Tačiau atvykę policijos pareigūnai čia užsibuvo – buvo apklausiamos nukentėjusiosios. Viskas suvaldyta – šiandien situacija kontroliuojama", – vakar vidurdienį tikino R.Mikulėnas.

Saugūs jaučiasi tik vyrai

"Kauno dienos" žurnalistams vakar lankantis Ruklos pabėgėlių priėmimo centre, vizualiai jokios įtampos nesijautė. Vestibiulyje jo gyventojai vėl žaidė biliardą. "Tie patys, kaip ir vakar", – pastebėjo R.Mikulėnas.

Kieme grupelėmis rūkė ir šnekučiavosi kiti pabėgėliai, o merginos šypsodamosi pozavo "Kauno dienos" fotografui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
kodel ju nevezat i kacergine ten dabar gedulas ir reikia juodasikniu palaikymo

Nuomonė

Nuomonė portretas
Reiktų vyti lauk šituos terora keliančius musulmonų "pabegelius" jie yra melagiai didžiausi atsilike užtat tik problemas sukelia.

Aciu Dievui

Aciu Dievui portretas
Pagaliau demokratijos kovotojai jau Lietuvoje. Greiciau pradetu galvas pjaustyti. Demokratijai reikia kraujo kitaip pastips.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių