Quantcast

Įmokas už studijas atgaus per 5 tūkst. studentų

  • Teksto dydis:

Šiemet įmokas už studijas atgaus daugiau nei 5 tūkst. studentų.

Antradienį vykusiame Valstybinio studijų fondo (VSF) valdybos posėdyje nuspręsta skirti papildomus 1,2 mln. eurų geriausiai besimokiusių, tačiau už studijas mokėjusių bakalauro ir vientisųjų studijų studentų įmokoms kompensuoti. Iš viso kompensacijoms už studijas skirta 4,7 mln. eurų, pranešė Lietuvos studentų sąjunga.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad iki 10 proc. (nuo valstybės finansuojamų studentų skaičiaus) geriausiai besimokiusių, tačiau savo lėšomis studijavusių studentų gali gauti kompensaciją už studijas sumokėtai kainai padengti.

„Šiemet beveik pasieksime įstatyme numatytą 10 proc. ribą ir už studijas sumokėtus pinigus atgaus daugiau nei 5 tūkst. studentų (...) Taip bus galima užtikrinti konstitucinę nuostatą, kad geriausiai besimokiusiesiems laiduojamas nemokamas mokslas“, – teigia VSF valdybos narys, Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Anot jo, iš pradžių numatyta 3,5 mln. eurų suma padidinta atsižvelgiant į nevykstančią rotaciją ir nuo socialinių stipendijų likusias lėšas.

Praėjusiais metais studijų kainoms kompensuoti skirta 4,8 mln. eurų.

Kompensacijų dydį kasmet kiekvienai aukštajai mokyklai pagal studijų sritis nustato VSF. Studijoms kompensuoti skiriamų lėšų dydis priklauso nuo valstybės finansuojamose vietose studijuojančių studentų skaičiaus ir finansinių galimybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių