Quantcast

Idėjų Lietuvai negaili ir užsienio ekspertai

Idėjas Lietuvai siūlo ne tik šalies piliečiai, įvairius pasiūlymus, remdamiesi savo valstybių patirtimi, siūlo ir užsienio ekspertai.

„Užsienio ekspertai siūlo ne vieną idėją, bet įdomu tai, kad dauguma jų mini Lietuvos potencialą, kai kalbame apie technologijų, farmacijos ir kitų šiuolaikinės pramonės sričių plėtrą. Tačiau jie atkreipia dėmesį ir į tai, kad Lietuvoje labai svarbus iššūkis yra emigracijos mastai“, – pasakoja delfi.lt mokslo ir IT redaktorė Erika Fuks.  

Nors ir yra sėkmingų pavyzdžiui, tačiau vis dar menkas dėmesys skiriamas užsienio specialistų pritraukimui ir integravimui Lietuvos darbo rinkoje. Tuo metu kai kurios ekonomiškai stiprios šalys, pavyzdžiui, Švedija, JAE, teigia, kad imigracija turi teigiamą poveikį šalies ekonomikai.

Pasak pašnekovės, Lietuva turėtų imti pavyzdį iš sėkmingai savo ekonominę sistemą pertvarkiusių šalių ir kartu ieškoti savo identiteto.

„Jei vyksta kokie svarbūs sprendimai, Estija save pristato kaip e-paslaugų valstybę. Galbūt ir mes galėtume rasti sau nišą“, – sako E. Fuks.

Mokslo ir IT redaktorės kalbintas Lietuvos žydo palikuonis, Jungtinės Karalystės Karališkosios menų draugijos už pasiekimus įvertintas muzikos ir mobiliųjų pramogų industrijos verslininkas Ralphas Simonas akcentavo lietuviškus startuolius ir tai, kad Lietuva galėtų investuoti į technologijų sritį bei tapti startuolių centru. Pasak R. Simono, būtina suvienyti lietuvių bendruomenę visame pasaulyje, nes taip galėtų būti generuojamos idėjos.

Išsamiau – įraše.


Šiame straipsnyje: Idėja Lietuvaiprojektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sako vargsai jus

sako vargsai jus portretas
Kelius , duobeta greitkeli susitvarkykit sako uzsienieciai pakraupe nuo Lietuvos keliu. Mirties kelia padarykit greitkeliu , patys nesugebat , duokit austrams , vokeciams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių