Quantcast

Į mobilizacijos pratybas atvyko apie 1600 rezervistų iš 3000 šauktų karių

  • Teksto dydis:

Į dalinės mobilizacijos pratybas šiemet atvyko daugiau nei 1,6 tūkst. karių iš mobilizacijai šauktų 3 tūkst. rezervistų, rodo Lietuvos kariuomenės trečiadienį BNS pateikti pratybų „Žaibo kirtis“ metu vykdytos dalinės rezervo karių mobilizacijos duomenys.

Mobilizacijos pratybos buvo paskutinis nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis“ etapas. Mokymai baigėsi trečiadienį.

Utenoje į pratybas iš 400 šauktų karių atvyko 263 karo prievolininkai, dar 30 jų buvo pranešę iš anksto, kad atvykti nurodytu laiku negalės. Alytuje į pratybas iš 400 šaukimus gavusių asmenų atvyko 212 karių, o apie savo nedalyvavimą pranešė 111 rezervo karys. Šiuose regionuose organizuotas šaukimas baigtas.

Tuo metu Vilniuje per pirmąją pratybų dieną į mobilų šaukimo punktą atvyko apie 650 karių iš 1100 pašauktųjų, o 80 karių apie negalėjimą dalyvauti pranešė iš anksto. Tuo metu Kaune iš 1100 šaukiamųjų per dieną atsiliepė ir pratybose sudalyvavo 530 karių, o 60 pranešė, kad dalyvauti negalės.

Šaukimas į pratybas Utenoje ir Alytuje vyko antradienį, o Vilniuje ir Kaune - antradienį ir trečiadienį.

Šaukimo pranešimai iš viso buvo išsiųsti 3 tūkst. 2000-2008 metais Lietuvos kariuomenėje privalomojoje pradinėje karo tarnyboje tarnavusiems karo prievolininkams.

Karinės pratybos „Žaibo kirtis“ prasidėjo praėjusį antradienį. Iš viso mokymuose dalyvavo apie 3 tūkst. karių, maždaug 500 pareigūnų ir apie 200 civilinių institucijų darbuotojų. Jų metu buvo imituojami mūšiai Klaipėdos mieste, reaguojant į sumodeliuotas hibridines grėsmes.

Per kitą pratybų etapą buvo vykdoma dalinė parengto rezervo karių mobilizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Kiti uzsieni
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių