Quantcast

Į Lietuvą slenka vėsa ir lietus

Nuo antradienio sausus orus Lietuvoje keis lietingi. Jei antradienį dar lis tik kai kur,  tai kitomis dienomis iki savaitgalio palyti turėtų jau beveik visur, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Antradienį į Lietuvą ir toliau slinks gana vėsus oras iš šiaurės rytų. Jau padidės lietaus tikimybė ir dienomis stipriau pūs šiaurinių krypčių vėjas.  Bus debesuota su trumpais pragiedrėjimais, vietomis labai silpnai ir trumpai palynos, didesnė lietaus galimybė bus kraštiniuose rytiniuose ir pietiniuose rajonuose. Dieną temperatūra svyruos apie 13–15 laipsnių.

Trečiadienį lietaus jau bus daugiau, išliks debesuoti orai. Naktį kai kuriuose rytiniuose rajonuose, o dieną – didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Naktį temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių, dieną šils nuo 12 iki 16 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį daugiau pragiedrės vakarinėje šalies pusėje, čia temperatūra vietomis kris žemiau 4 laipsnių. Bus nestiprių šalnų dirvos paviršiuje galimybė. Rytiniuose rajonuose debesys bus tankesni, oras drėgnesnis ir čia bus šilčiau: 8–9 laipsniai.

Dieną debesys kaupsis beveik visoje šalyje, daug kur protarpiais palis, temperatūra įdienojus sieks 12–17 laipsnių šilumos.

„Panašūs orai išliks maždaug iki savaitgalio. O savaitgalį jau tikimės orų pasikeitimo. Sekmadienį oro srautas turėtų pakrypti iš pietvakarių ir turbūt atplauks daugiau šilumos. Visoje šalyje temperatūra turėtų kilti iki 15–17 laipsnių“, – prognozavo sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių