Quantcast

Į Apeliacinį teismą pretenduoja Šiaulių teisėja E. Montvidienė

Į Apeliacinio teismo teisėjas pretenduoja Šiaulių apygardos teismo teisėja Ernesta Montvidienė.

Prezidentė dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą prašydama patarti dėl 45 metų E. Montvidienės kandidatūros teikimo Seimui.

Neeliniame Teisėjų tarybos posėdyje penktadienį vieningai pritarta šiai kandidatūrai, už balsavo visi – 16 – posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

„E. Montvidienė kaip tinkamiausia į šias pareigas pripažinta teisėjų atrankos komisijos, Apeliacinio teismo teisėjų pozicija palanki kandidatei, todėl prezidentė pasirašė dekretą. Jeigu Teisėjų tarybos pozicija bus palanki, bus kreipimasis į Seimą, jau kitą savaitę prasidės procedūros“, – posėdžio pradžioje sakė prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė. 

Apeliacinio teismo teisėjus prezidentės teikimu skiria ir atleidžia Seimas. Todėl dėl šių teisėjų turės dar balsuoti parlamentas.

„Jeigu pritarsite, šį pasitikėjimą aš pateisinsiu savo darbu“, – kolegoms žadėjo teisėja E. Montvidienė.

Ji 1998 metais Vilniaus universitete įgijo teisininko kvalifikaciją

Karjeros pradžioje dirbo sekretore Kauno miesto apylinkės teisme, stažuotoja Kauno miesto apylinkės prokuratūroje, paskui dirbo Šiaulių apylinkės teisme. Nuo 2014 metų dirba Šiaulių apygardos teisme, nagrinėja baudžiamąsias ir administracinių nusižengimų bylas.

Teisėjų tarybai pateiktuose dokumentuose rašoma, kad Lietuvos apeliacinio teismo ir Šiaulių apygardos teismo duomenimis, E. Montvidienės priimami procesiniai sprendimai aiškūs, suprantami, argumentuoti, motyvuoti, logiški, nuoseklūs, pagrįsti įrodymais ir kitais teisės aktais, sprendimų kalba aiški, laikomasi bendrinės kalbos normų. Teisėja tinkamai bendrauja su kitais teisėjais, advokatais, prokurorais, teismo ir kitų institucijų darbuotojais ir kitais asmenimis.

„Teisėja E. Montvidienė tinkamai planuoja savo ir kitų su ja dirbančių darbuotojų darbą, skiria pakankamai laiko sprendžiamiems klausimams, teisėja stropi ir atidi, laikosi įstatyme numatytų terminų“, – rašoma išvadoje apie teisėjos veiklos vertinimą.

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas E. Montvidienę apibūdina kaip atsakingą, rūpestingą, tikslią, greitos orientacijos, loginio mąstymo, nuovokią, komunikabilią, dėmesingą kolegoms, reiklią ir kritišką asmenybę. Šiaulių apylinkės teismo pirmininkė E. Montvidienę apibūdina kaip pasižyminčia aukšta profesine kvalifikacija, racionaliu mąstymo, komunikabilumu, atsakingumu.

„Atsakydama į komisijos narių užduotus klausimus, pateikia motyvuotus siūlymus apeliacijos proceso efektyvumui užtikrinti, nurodo pagrįstą motyvaciją užimti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos pareigas“, – skelbiama išvadose.

2015-2018 m. E. Montvidienė dalyvavo kvalifikacijos kėlimo renginiuose Belgijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje.

Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja apeliacinius ir kitus skundus dėl neįsiteisėjusių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardos teismų sprendimų, nuosprendžių ir nutarčių civilinėse ir baudžiamosiose bylose. Šis teismas taip pat sprendžia dėl tam tikrų bylų teismingumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių