Quantcast

Holokaustą neigiančiam britui D. Irvingui uždrausta atvykti į Lietuvą

Lietuva uždraudė į šalį atvykti dėl Holokausto neigimo nuteistam britų istorikui Davidui Irvingui (Deividui Irvingui).

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė BNS trečiadienį sakė, kad sprendimas priimtas remiantis Užsienio reikalų ministerijos pateikta medžiaga.

„Uždraudėme atvykti iki 2024 metų balandžio 15 dienos“, – sakė ji.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad D. Irvingas yra nepageidaujamas Lietuvoje.

Tai ministras sakė reaguodamas į pranešimus, kad britas rudeniop ketina aplankyti regiono šalis.

„Jo pažiūrų skleidimas neigiant Holokaustą ir garbinant Adolfą Hitlerį Lietuvoje yra nusikaltimas ir mes negalime leisti vykdyti tokių nusikaltimų“, – teigė ministras.

Jo pažiūrų skleidimas neigiant Holokaustą ir garbinant Adolfą Hitlerį Lietuvoje yra nusikaltimas ir mes negalime leisti vykdyti tokių nusikaltimų.

Pasak jo, turimi duomenys leidžia įtarti, kad viešai paskelbęs apie kelionę į Lenkiją rugsėjo mėnesį D. Irvingas gali ketinti atvykti ir į Lietuvą.

Austrijos teismas D. Irvingą 2006 metais nuteisė trejų metų laisvės atėmimo bausme už Holokausto neigimą. Po metų jis buvo deportuotas į Britaniją.

Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato, kad už nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos nusikaltimų neigimą ar šiurkštų menkinimą galima bausti laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius) praeitą mėnesį paskelbė, kad jo šalis taip pat turbūt neįsileis D. Irvingo, nes Lenkijoje draudžiamas Holokausto neigimas.

Kelių knygų autorius D. Irvingas neigia, kad naciai Antrojo pasaulinio karo metais nužudė 6 mln. žydų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai pas mus jau Konstitucija nebeveikia, žodžio ir minties laisvė uždrausta?..

nedidelė bėda

nedidelė bėda portretas
O mes čia prie ko išvis? Tegul sau pjaunasi su žydais, Lietuva tai čia prie ko? Nematau jokio reikalo riboti tokių egzotiškų personažų vizitų į Lietuvą.

judas

judas portretas
O kotel tylima kiek zydai NKVdistai iszude.Nepritariu tokioms zudynems,bet jie pirmi pradejo genocida Lietuvoj,kai Stalinas jiems dave nagana i rankas.Veliau Hitleris nagana dave kitiems.Va cia ir yra suo pakastas.Kiekvienas veksmas lygus atoveiksmiiui.Zydu virsininke Faina Kukliaska tare,JEI NE LIETUVIAI BUTU MANE ISGELBEJE,siandien su jumis buciau nesnekejus-bet visvien Lietuviai ZYDSAUDZIAI.Tai kaip juos,nera zodziu,GERBT.Tpfu nevidonai.Tegul varo i ta savo Izraili to velniu jei cia jiems vien zydsauciai.Gero skrydzio i pazadetaja zeme.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių