Quantcast

Gynybos štabo viršininkas V. Vaikšnoras išeina į atsargą

Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkas Vitalijus Vaikšnoras išeina į atsargą, šias pareigas mažiausiai kelis mėnesius laikinai užims dabartinis jo pavaduotojas operacijoms Raimundas Vaikšnoras, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos ministro atstovė Vita Ramanauskaitė BNS patvirtino, kad R. Vaikšnoras Gynybos štabo viršininko funkcijas laikinai vykdo nuo trečiadienio.

Generolas majoras V. Vaikšnoras Gynybos štabui vadovavo nuo 2016 metų rugpjūčio.

Per karjerą generolas yra vadovavęs Baltijos gynybos koledžui Estijoje, buvo Lietuvos karinis atstovas prie NATO ir Europos Sąjungos, NATO karinio komiteto dekanas, brigados „Geležinis Vilkas“ vadas.

V. Vaikšnorui antradienį sukako 58 metai – tokio amžiaus generolai yra išleidžiami į atsargą.

Jį Gynybos štabo viršininko pareigose pakeisiantis R. Vaikšnoras yra vadovavęs brigadai „Geležinis Vilkas“, didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionui, tarnavo NATO operacijoje Afganistane.

Šis brigados generolas Gynybos štabui vadovaus iki kol nuolatinį viršininką paskirs naujasis kariuomenės vadas, pakeisiantis kadenciją liepą baigiantį generolą leitenantą Joną Vytautą Žuką, patvirtino V. Ramanauskaitė.

Bendrapavardžiai generolai nėra susiję giminystės ryšiais.

Kariuomenės vadui pavaldus Gynybos štabas padeda vykdyti strateginio planavimo ir vadovavimo funkcijas, vadovauti karinėms operacijoms Lietuvoje ir užsienyje.

Štabas taip pat koordinuoja kariuomenės kovinį rengimą, rengia ginkluotos gynybos koncepcijas ir planus. Jis yra atsakingas už Lietuvos kariuomenės plėtrą, su tuo susijusių įsigijimų planavimą ir veiklos bei paskirtų resursų konsolidavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių