Quantcast

Griežtesnė ginklų kontrolė: kalbama apie trukdymą ginti valstybę

Vyriausybei pritarus europinei direktyvai dėl ginklų kontrolės sugriežtinimo, valdžios atstovai sako, kad tai daugiausiai daroma atsižvelgiant į Vakaruose kilusias terorizmo grėsmes.

Vienas pagrindinių  pakeitimų – su tam tikromis išlygomis civiliams nebegalima įsigyti pusiau automatinių ginklų, turinčius dideles dėtuves.

Policijos departamento Licencijavimo skyriaus viršininkas Audrius Čiupala teigia, kad išpuoliai dažnai vykdomi naudojant būtent pusiau automatinius ginklus, kuriuose yra didelės dėtuvės.

„Būtent tokius ginklus ir numatoma uždrausti įsigyti civiliams asmenims. Direktyvoje ne tik dėl Lietuvos pastabų, bet ir dėl kitų valstybių narių pastabų buvo padaryta nemažai išimčių, kada vis dėlto galima būtų tuos pusiau automatinius ginklus su didelėmis apkabomis naudoti. Didelės dėtuvės tai yra, pavyzdžiui, kai pistoletas turi daugiau kaip 20 šovinių dėtuvę ir kai ilgasis ginklas, šautuvas, turi daugiau kaip 10 šovinių dėtuvę“, – LRT RADIJUI sako A. Čiupala.

Lietuvos ginklų savininkų asociacija argumentus dėl terorizmo grėsmių atmeta. Asociacijos valdybos pirmininkas Arūnas Marcinkevičius mano, kad pokyčiais ribojama teisė apsiginti.

„Dengiantis kova su terorizmu, sankcijos, kurios įvedamos, jos įvedamos lojaliems piliečiams, kurie turi nustatytą prievolę ginti savo valstybę, savo piliečius, save pačius, šeimos narius nuo bet kokio ginkluoto kėsinimosi“, – sako A. Marcinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
Ar pas mus Lietuvoje dar liko vyru,ar tik moterikes su kelnem valdo,kad net pistoleta isigyti eiliniam pilieciui didele problema.Idomu kaip saly ginsime,kai priesai uzpuole sunaikins sandelius,kuriuose ginklai kariuomenei laikomi.Matyt su molotovo kokteiliais rusu tankus stabdysime,kaip 1990 metais Vilniuje.Net ginklu naudotis turbut kas desintas lietuvos vyras temoka,o dar nori nuo priesu apsiginti glusiai.Nebus kam Lietuvos ginti,net partizaninio karo vesti,nes net surudijusius sautuvus atimineja ir kalejimu gasdina.Matyt kgbistai toliau valdo Lietuva ir nenori,kad ji apsiginkluotu.

Jonas

Jonas portretas
Saunuolis A. Marcinkevičius !

Šiaip

Šiaip portretas
Principe asmeniškai aš nematau čia problemos išskyrus tai kad turint pusiau automatini ginklą po pakeitimų privalu bus turėti vietoje vienos 20 šovinių talpos dėtuvės dvi po 10 šovinių dėtuves. Problema egzistuoja pačiame istatyme kuris apibrežia savoka kada galima savigynai naudoti tą ginklą....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių