Quantcast

Ginčas dėl sankcijų „NTV Mir“ pasiekė Teisingumo Teismą

Vyriausybė Europos Sąjungos (ES) Teisingumo Teismui sieks įrodyti, kad įpareigojimas perkelti rusiškas televizijas dėl jų pažeidimų į mokamą programų paketą neprieštarauja Europos Sąjungos (ES) teisei.

Tokiai Europos departamento pozicijai trečiadienį pasitarime pritarė Vyriausybė, BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba.

ES Teisingumo Teismas vertina Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) kreipimąsi jo nagrinėjamoje „Baltic Media Alliance“ byloje. Rusiškas televizijas valdanti žiniasklaidos grupė Lietuvos teisme siekia panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) 2016-ųjų įpareigojimą Lietuvos operatoriams perkelti kanalą „NTV Mir“ į mokamus paketus ir teigia, kad LRTK sprendimas gali prieštarauti ES teisei.

VAAT klausia ES teismo, ar europinei teisei neprieštarauja Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos, kurios ir leido komisijai priimti tokį sprendimą.

Europos teisės departamento parengtoje išvadoje pabrėžiama, kad ES Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva apibrėžia tik tuos atvejus, kai šalis narė siekia ne riboti, o stabdyti programos transliavimą ar retransliavimą. Tuo metu „priemonės, kitokiu būdu ribojančios programų priėmimo laisvę ir jų perdavimą“, anot Lietuvos teisininkų, gali būti taikomos remiantis valstybės narės nacionaline teise, šiuo atveju – Visuomenės informavimo įstatymu.

Šis įstatymas numato, kad ribojimai, t. y. įpareigojimas perkelti programą į mokamą paketą, gali būti taikomi nesilaikant direktyvoje numatytos sudėtingos informavimo ir derinimo procedūros.

2016 metų gegužę Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė įpareigoti retransliuotojus perkelti rusišką kanalą „NTV Mir Lithuania“ į mokamų programų paketą, tačiau po Europos Komisijos signalų, jog procedūrose gali būti pažeista ES teisė, komisija ribojimą atšaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nija

nija portretas
Man irgi ta politika simtas metu,vieni varo viena,kiti kita,as ir nesigilinu i ju politika nes sqvos nesuprantu,bet,kad atjunge tai tiesa,musu ta komisija ten nieko neveikia,sedi tie seneliai ir ima pinigus,nei kas juos mato nei ko klausia,ne jie ten ka nors sprendzia,man tai atejo pensijinis ir pasiule paciai panorti iseiti,ir aciu dievui te jauni dirba,dabar net dziaugiuosi nieko neveikdama,o ten na 72 metai dar valstybes problemas sprendzia,o uz tv as moku pinigus tai kaip paslauga ir man ja turetu suteikti,o ne kaitalioti kas pusmeti ir dar pakeicia i nieka,nei patys ziuri nei kiti gali

KUR ELEMENTARI LOGIKA?

KUR ELEMENTARI LOGIKA? portretas
Pradžioje ta bepročių komisija kaltino tą kanalą, kad kursto karą ir nacionalinę neapykantą - dėl to ją reikia uždaryti...Suprask, jei bus apmokestinta...propagandos nebus...Ir dar. Jei kalbėti apie propagandą - Lietuvos visus kanalus reikėtų uždaryti. Didesnio MELO nebuvo net sovietiniais laikais.

kaunietis

kaunietis portretas
Nesąmonė ,kai suaugusiam žmogui kažkas turi teisę nurodinėti kokius TV kanalus žiūrėti .o kokius -ne. Kiek žinau .rusiški kanalai uždraudinėjami tik Ukrainoje ir Lietuvoje.bet Ukraina ne Europos Sąjungos narė, Išvaikykit vieną kartą tą Vaitiekūno komisiją o mes patys kaip nors nuspręsim ,ką mums žiūrėti per TV.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių