Quantcast

Generalinis prokuroras prašo panaikintil „darbiečio“ D. Ulicko neliečiamybę

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Darius Valys ketvirtadienį kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti Darbo partijos atstovo Dariaus Ulicko neliečiamybę dėl eismo įvykio.

Kaip pranešė generalinis prokuroras Darius Valys, administracinėje byloje surinkta duomenų, kad šiemet vasario 20 dieną apie 17 val. 30 min. D.Ulickas važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir ją apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

„Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos teismas gali skirti administracinį areštą. Nagrinėjant administracinio pažeidimo bylą Vilniaus apylinkės teisme paaiškėjo, kad D.Ulickas yra Seimo narys, todėl teismas priėmė nutartį kreiptis dėl išankstinio Seimo sutikimo suvaržyti D.Ulicko laisvę“, - sakė generalinis prokuroras.

Seime sudaryta komisija, kuri parlamentui reiks rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą. Pirmininku paskirtas socialdemokratas Mindaugas Bastys, komisija įpareigota darbą baigti iki rugsėjo 25 dienos.

Už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas, jam taip pat gresia tūkstantinė bauda ir  teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Kadangi Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato su laisvės suvaržymu susijusią sankciją, reikalingas Seimo sutikimas.

Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, kitaip suvaržoma jo laisvė. Seimo nario teisinis imunitetas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Iš eismo įvykio pasišalinęs „darbietis“ D.Ulickas  pripažįsta savo kaltę ir tikina niekaip nesistengsiantis paveikti Seimo narių svarstant jo teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą.

Politikas BNS tikino, kad nepastebėjo, kaip apgadino kitą automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo vasarį Vilniuje, Šiaurės miestelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių