Quantcast

Gabiausiems vaikams – „Lietuvos talentų kelionių“ fondas

  • Teksto dydis:

Pirmoji žiūrovų išlaikoma internetinė televizija „Laisvės TV“, susivienijusi su tarptautinių perlaidų kompanija „TransferGo“, inicijuoja projektą „Lietuvos talentų kelionės“, kuriuo sieks padėti išskirtinių gabumų moksleiviams iš visos Lietuvos dalyvauti tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose.

Lietuvoje yra šimtai gabių vaikų, demonstruojančių išskirtinius sugebėjimus ir galinčius atstovauti šaliai tarptautiniuose meno, sporto ir mokslo konkursuose bei olimpiadose. Tačiau tikrai ne kiekviena šeima ar mokykla turi finansinių galimybių, kurios suteiktų šansą šiems talentams išmėginti save tarptautinėje arenoje.

„Laisvės TV“ kartu su savo žiūrovais sieks tai pakeisti. „Tikime mūsų vaikais, jie yra Lietuvos ateitis, todėl norime į tą ateitį investuoti dabar“, – idėją pristatė televizijos direktorius Mykolas Markauskas.

Prisidėti prie projekto „Lietuvos talentų kelionės“ gali visi norintys ir tai visiškai nieko nekainuoja. Projekto iniciatoriai kviečia „TransferGo“ paskyroje registruotis su kodu „laisve“. Kiekviena naujai atlikta registracija „Lietuvos talentų kelionėms“ skirtą sąskaitą papildys 1 euro suma.

„TransferGo“ yra jaunų ir progresyvių žmonių sukurtas ir vystomas startuolis. Mes labai gerai žinome, kad tiek įmonės, tiek šalies ateitis nėra įmanoma be talentingų žmonių. Tačiau kartais visiems, ypač vaikams, reikia postūmio ir palaikymo, kad jų gabumai galėtų augti, atsiskleisti bei būti įvertinti. Šiame procese finansavimas turėtų būti mažiausia kliūtis. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie „Lietuvos talentų kelionių“ projekto“, – teigia Aurelija Petrauskytė Latakė, „TransferGo“ Baltijos regiono komunikacijos vadovė.

Didžiausiu indėliu prie „Lietuvos talentų kelionių“ krepšelio pilnėjimo prisidės asmenys, atliekantys tarptautinius pavedimus. Globalioje visuomenėje tarptautiniai pavedimai tampa vis didesne kasdienybe, tad šiuo atveju „TransferGo“ suteikia galimybę ne tik atlikti būtiną veiksmą, bet kartu prisidėti prie vaikų kelionių iniciatyvos – kiekvienas ne mažesnis nei 50 eurų tarptautinis pavedimas sugeneruos vaikų sąskaitai net 20 eurų.

„Net ir viena išvyka į tarptautinį konkursą gali padėti vaikui iš provincijos suprasti savo vertę, pamatyti, kad jis turi ko siekti ir nėra pasmerktas gyventi taip, kaip daugelis jo kasdien matomų žmonių“, – pasakojo „Laisvės TV“ idėjos autorius Andrius Tapinas.

Projekto rengėjai skatins gabių moksleivių tėvus ar mokytojus visus mokslo metus teikti paraiškas dėl paramos gavimo.

„Lietuvos talentų kelionių“ fonde surinktas lėšas talentingiausiems moksleiviams skirstys kompetentinga komisija, sudaryta iš „TransferGo“, „Laisvės TV“ atstovų, pedagogų bei visuomenininkų. Atrinkti paramos gavėjai bus informuojami asmeniškai.

Individuali vienkartinė parama bus skiriama talentingo moksleivio dalyvavimo tarptautiniame renginyje išlaidoms padengti – kelionei, apgyvendinimui, dalyvio mokesčiui, dienpinigiams.

Paramos gavėjai bus atrenkami atsižvelgiant į esamus pasiekimus, darbo nuoseklumą, mokymosi rezultatus, motyvaciją ir kitus svarbius kriterijus. Moksleivio socialinė padėtis tiesioginės įtakos atrankos rezultatams neturės. Daugiau informacijos apie paraiškos pildymą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių