Quantcast

G. Paluckas ragina A. Skardžių stabdyti narystę partijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad Artūras Skardžius turėtų stabdyti narystę partijoje, pranešė LRT televizijos naujienų tarnyba.

Naujienų portalui 15min.lt paskelbus, kad A.Skardžius galėjo atstovauti vėjo energetikų interesams iš to turėdamas asmeninės naudos, G.Paluckas teigia besitikintis, kad šeštadienį posėdžiausianti socialdemokratų Etikos komisija pasiūlys politikui laikinai trauktis iš partijos. Pasak partijos pirmininko, A.Skardžius turėtų stabdyti narystę partijoje, net jei bandys įrodyti esąs neteisingai apkaltintas.

„Jis yra pasiruošęs tai įrodinėti jam prieinamomis teisinėmis galimybėmis, bet aš manau, kad lygiai tą patį jis galėtų daryti sustabdęs narystę partijoje, nes, tiesą sakant, tai meta šešėlį partijos reputacijai taip pat“, - sakė G.Paluckas.

LRT televizijos naujienų tarnyba taip pat pranešė, kad Socialdemokratų frakcija Seime A.Skardžiui stabdyti narystės frakcijoje nesiūlo.

„Pats buvau praeitą kadenciją Energetikos komisijos nariu, patį A.Skardžių vertinti kaip tikrai kompetentingą energetikos srityje, dėl jo registruotų įstatymų projektų irgi galiu patvirtinti, kad jie buvo dėl viešo intereso gynimo“, - sakė LSDP frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad parlamentaro A.Skardžiaus šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų - bendrovės „Renovacijos partneriai“, kuri nuomoja žemę iš Šilutės rajono, Čiūtelių kaimo sklypų savininkų, įskaitant ir A.Skardžiaus šeimą, ir pernuomoja juos 17-os jėgainių parką valdančiai bendrovei „Naujoji energija“. Pasak portalo, šių bendrovių akcininkai yra tie patys arba susiję giminystės ryšiais, dalis jų dalyvavo 2009-aisiais įkurtos Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos asociacijos (LAIEA) veikloje, asociacijai vadovavo tuomet į Seimą nepatekęs A.Skardžius.

Parlamentaras A.Skardžius tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su iš vėjo jėgainių vystytojų per tarpininkus gaunamomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę.

Ketvirtadienį minėtas naujienų portalas paskelbė, kad A.Skardžiaus praėjusią Seimo kadenciją teiktas Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pataisas padėjo registruoti šiuo metu vėjo energetikams atstovaujantis advokatas Paulius Koverovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
Paluckas juodai bukas zmogelis, vietoj to kad padetu ilgameciuj partijos nariuj , sako von is partijos ..na o jei apsiginsi galesi sugryzt.. na ir kas gali bendradarbiaut su tokiais ,,,,kolegom,,, partieciais ???

Gaila

Gaila portretas
kad socdemu partija tersia tokie asmenys. Reiketu daugiau kelti i viesuma ir bausti, valyti. Jei is tikro nusikalto,tai is tikro bausti, is tikro valyti. Vistik,skaitant - daug slyksciu nusizengeliu. Net nemalonu,metu metus ziureti i ju s.......

...

... portretas
Išrinkti pagal 'sąrašus' ir sustabdę savo narystę PRIVALO sustabdyt ir savo veiklą Seime... nes jie jau nieko nebeatstovauja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių