Quantcast

G. Landsbergis: remtume urėdijų pertvarką mainais į PVM lengvatos šildymui grąžinimą

  • Teksto dydis:

Viena svarbiausių šios vyriausybės reformų – urėdijų pertvarka – vis labiau klimpsta Seime. Aplinkos ministerijos parengtam Miškų įstatymui priešinasi ne tik dalis valdančiųjų, bet ir vis daugiau opozicijos atstovų.

Ar ambicinga urėdijų reforma taps lemiamu išbandymu valdančiajai koalicijai?

Kaip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis, politikai nėra suinteresuoti, kad reforma būtų priimta kuo vėliau.

„Tiesiog yra sistema, kuri veikia daug metų, yra noras ją reformuoti, pertvarkyti iš 42 urėdijų į vieną urėdiją, ir yra nenoras tų žmonių, kurie dirba toj sistemoj, kad taip atsitiktų“, – aiškino R. Karbauskis.

Tuo tarpu opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis pabrėžė, jog tai bus egzaminas vyriausybei ir premjerui Sauliui Skverneliui.

„Premjeras yra perėmęs arogancijos taurę ir apsisprendęs, kad bendradarbiauti su opozicija nemato reikalo. Tai yra jo sprendimas, tačiau aš noriu pabrėžti, kad egzaminas yra ne opozicijos, o premjero. Ir mes siūlome susitarti“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis taip pat pareiškė, kad opozicija galėtų balsuoti už „valstiečių“ siūlomą miškų urėdijų pertvarką mainais į valdančiųjų palaikymą grąžinant pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą centriniam šildymui.

„Aš siūlau tokį tam tikrą susitarimą su opozicija galbūt vienam šitam įstatymui, kuris leistų priimti šitą įstatymą, leistų eiti toliau į priekį. Ir viena iš to susitarimo dalių galėtų būti ta pati PVM lengvata šildymui“, – sakė G.Landsbergis.

Visa diskusija su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderiu R. Karbauskiu, socialdemokratų pirmininku Gintautu Palucku ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiu G. Landsbergiu – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirko

cirko  portretas
nesupratau šito cirko šitu ponu kalbose remti remtume jeigu urediju pertvarka gautume p,v,m, lengvatas taip kokios čia vaiku kalbos daromos žala žala ir dar stognacijos baubas eina naikinti miško darbo žmoniu prota , varo lauk ,, susitarimas už toki sutarima mainu kalėimas iki 25 m, ir visos partijos ponu ištaškimas o ne kūrybos darymas juk kiek jau išardė juk visa ūki lietuvos ir vis dar vietos neranda ponai, kokie čia ponai ubagai išversta skuriai, matote dideli viršininkai tapo iš kaimo jurgio pozos ,, taip net nežino kaip dirbti, naudingai liaudžiai,,, jeigu nemoki eik lauk ir nelakstyk ir nekurk nesąmonių nusibodo tie pakalikai,,,,,,

Politprekybininkas

Politprekybininkas portretas
Gariūnų anūkas daro verslą...

kantrybes

kantrybes portretas
p. Skverneliui ir stiprybes p. Karbauskiui.... panasu ramiai dirbti neleis
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių