Quantcast

G. Grušas: turiu vilties, kad popiežius mus uždegs džiaugsmu ir viltimi

  • Teksto dydis:

Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas sako tikįs, kad į Lietuvą šeštadienį ilgai laukto vizito atvykstantis popiežius Pranciškus tikinčiuosius uždegs džiaugsmu ir viltimi.

Penktadienį G. Grušas kalbėjo Lietuvos televizijos laidoje „Dienos tema“.

„Manau, taip, mes turime ir savo visuomenės problemų, turime migracijos problemą, ir tai dažnai paženklina vilties stoka. Žmonės ieško kažko kažkur. Šitas popiežius, ne tik ką jis moko, jo pasakytos frazės yra labai gilios ir veiksmingos, gali padėti žmogui atsistoti ant kojų. Bet tikrai turiu vilties, kad jis savo asmenybe, savo pavyzdžiu tikrai galės mus uždegti jo džiaugsmu ir jo viltimi. Jis tą neša visam pasauliui, jis labai artimai šį savaitgalį mums tai atneš“, – televizijos laidoje sakė arkivyskupas.

Popiežiaus pasakytos frazės yra labai gilios ir veiksmingos, gali padėti žmogui atsistoti ant kojų.

Šeštadienį, į Vilnių atskrisiantis Šventasis Tėvas susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, vėliau sakys kalbą šalies vadovams, Vyriausybės nariams, diplomatams ir visuomenininkams S. Daukanto aikštėje.

Tada popiežius Pranciškus aplankys Aušros Vartus ir susitiks su jaunimu Katedros aikštėje.

Sekmadienį pontifikas vyks į Kauną, kur aukos šv. Mišias Santakos parke, ten pat dalyvaus maldoje „Viešpaties Angelas“. Kauno katedroje jis susitiks su kunigais, vienuoliais, pašvęstaisiais ir seminaristais.

Vėliau į Vilnių išvyksiantis Šventasis Tėvas pasimels prie sostinės centre esančio paminklo Vilniaus geto aukoms atminti ir apsilankys Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinoma

Žinoma portretas
niekuo dėtas popiežius, bet arkivyskupai G.Grušai labiausiai žmonėms padėtų atsistot ant kojų geras pragyvenimo lygis ir nebuvimas diskriminacijos tarp ubagų ir turtuolių. Manau nežinote kaip žmonės išsunkiami darbe už išlietą prakaitą ir skatikus. O tikėti neapčiuopiamu dalyku tik tamsus žmogus gali. Juk viltis - durnių motina.

miau

miau portretas
niekad negalvojau ,jog tokiam tolimame amziuje 21 me teks matyti religini [ ar koki kita] viesha spektaklli uz musu paciu pinigelius .ir pasirodo viskam pakanka tustybes muge dvidesimt pirmame amziuje wauuuu

beviltiskas dalykas

beviltiskas dalykas portretas
Grusa tai tikrai uzdegs dziaugsmu. Zmones kazin? Magnolija su lensbirbynu uzvire pragara beniekindami zmoniu isrinkta valdzia, broileris i valdzia neprasibrauna, tai dabar reikia sutaikintojo. Nenormalieji lipa ant galvos normaliems zmonems, karaliene morda skiepija nenormaluma jau nuo pat mazens savo darzeliuose ir mokyklose. Nebesitiki, kad popiezius atnes kitokia dvasia, jis juk irgi turi pataikaut pasaulio valdovams piniguociams
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių