Quantcast

FNTT vadovas nusprendė nebesibylinėti su ministerija

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarybos (FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius nusprendė nesibylinėti su Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pirmadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas gavo K.Jucevičiaus pranešimą, kad jis atsisako savo skundo ir prašo nutraukti bylą. Motyvų pareiškėjas nenurodė, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Pagal Administracinių bylų teisenos įstatymą, atsisakyti skundo galima bet kurioje nagrinėjimo stadijoje. Teismas K.Jucevičiaus ir VRM bylos net nebuvo pradėjęs nagrinėti. Trečiadienį buvo numatytas pirmasis posėdis, jame teisėjai spręs dėl gauto pareiškėjo prašymo. Manoma, kad esant tokiai situacijai byla bus nutraukta.

K.Jucevičius į Vilniaus apygardos administracinį teismą buvo kreipęsis prašydamas panaikinti 2014 metų lapkričio 29 dienos vidaus reikalų ministro įsakymą, kuriuo pavedama atlikti FNTT direktoriaus pakartotinį patikrinimą dėl teisės dirbti su slapta informacija. Tuo įsakymu taip pat pareigūnui uždrausta tikrinimo metu susipažinti su slapta informacija.

Pareiškėjas yra prašęs sustabdyti to įsakymo galiojimą, tačiau teismas jo netenkino, nors patį skundą priėmė.

Atliekant šį tyrimą nutarta FNTT vadovą patikrinti poligrafu. Gegužės pradžioje jis buvo nuvykęs atlikti šią procedūrą, bet jos nebaigė.

Tarnybinis tyrimas dėl K.Jucevičiaus patikimumo turėtų būti baigtas šią savaitę. Jis atliekamas nuo pernai lapkričio.

K.Jucevičius dėl jo atžvilgiu atliekamo patikrinimo buvo kreipęsis ir į prokuratūrą dėl galimo S.Skvernelis piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Tačiau prokurorai tyrimą atsisakė pradėti.

Klausimas dėl K.Jucevičiaus patikimumo kilo, kai jis buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą buvusio advokato Juzefo Kozubovskio byloje.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo, tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių