Quantcast

Lietuvos gėjai: mūsų padėtis blogėja

  • Teksto dydis:

Naujausioje apžvalgoje "Vaivorykštės žemėlapis 2015" įvertinta lesbiečių, gėjų, biseksualių, translyčių ir interseksualių (LGBTI) asmenų teisių padėtis 49-iose Europos valstybėse. Šiemet Lietuva šiame žemėlapyje užėmė 35-ąją vietą.

2013 metais Lietuva buvo 31-oje vietoje, pernai – 33-ioje.

„Siekiant lygybės pastaraisiais metais nemažai valstybių pasiekė istorinių pergalių, o kai kurios šalys taip ir liko stovėti toje pačioje vietoje. Visas į aukštesnę poziciją LGBT teisių žemėlapyje pakilusias valstybes vienija ryški politikų, valdžios atstovų ir žmogaus teisių aktyvistų lyderystė, net ir tada, kai iškyla priešiškos aplinkybės. Deja, mūsų bendruomenės padėtis Lietuvoje nuosekliai blogėja jau treti metai iš eilės, – komentavo asociacijos Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko. – Prastai atrodome ne tik ES šalių kontekste, bet ir tarp mūsų kaimyninių valstybių Rytų Europoje.“ 

Kaimyninė Latvija 2015-ųjų metų žemėlapyje yra 36-a, o Estija – net 24-a. Geriausią LGBTI teisių apsaugos bazę turinčių valstybių penketuką sudaro Jungtinė Karalystė, Belgija, Malta, Švedija ir Kroatija.

Šalys buvo reitinguojamos atsižvelgiant į įstatymus, apibrėžiančius teisių lygybę ir nediskriminavimą, santuokos ir partnerystės teises, teisinį lyties pakeitimo pripažinimą, susirinkimų, asociacijų ir saviraiškos laisvę bei galimybę asmenims, persiokiojamiems dėl jų seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės, kreiptis prieglobsčio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienu žodžiu

vienu žodžiu portretas
Užtikrinti komentarai, ne tik protaujančių piliečių, bet ir su jumoru ( pajūrio oras gerai smegenims) Gal tuo mes Lietuvoj ir skiriamės nuo to oro už tūkstančio km vakarų link. .Ten, jei norite būti madingi, būkite gėjais. .

tai va

tai va portretas
as niekaip nesuprantu ko jiems reikia?jug gali dirbti,gyventi,mokytis,melstis ir kita kaip visi.ar kam rupi su kuo ir kaip as gyvenu?ir nenoreciau kad kam rupetu.o cia skelbiasi ir visiems giriasi kokie esantys.kiausiai i snuki plakasi,matyt smegenis isplake.

manau kad

manau kad portretas
pas Grazuli jums laikas, pageres tada gyvenimas
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių