Quantcast

Europarlamentarai spręs, ar panaikinti V. Uspaskicho imunitetą dėl teismo įžeidimo

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas (EP) gegužę turėtų nuspręsti, ar panaikinti Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho teisinę neliečiamybę, kad jis galėtų būti teisiamas dėl teismo įžeidimo.

Teisės reikalų komitete balsavimas dėl pranešimo projekto numatytas gegužės 6 dieną, o gegužės 19 dieną šiuo klausimu turėtų būti balsuojama parlamento plenarinėje sesijoje, BNS pranešė EP Informacijos biuro Lietuvoje atstovas spaudai Robertas Pogorelis.

Pranešimo projektą dėl V.Uspaskicho neliečiamybės parengė Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos (EFDD) frakcijos narė, italė Laura Ferrara (Laura Ferara). Dokumentas kol kas yra neviešas.

V.Uspaskichas  neliečiamybę įgijo, kai pernai liepos 1 dieną oficialiai tapo naujos kadencijos Europos Parlamento nariu.

Generalinė prokuratūra dar 2013 metų rugpjūtį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl V.Uspaskicho pasisakymų apie jo bylą nagrinėjusius teisėjus. Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokurorai.

Kreiptis į prokurorus nuspręsta po to, kai tų pačių metų liepą visuomenės informavimo priemonėse pasirodė informacija, leidžianti įtarti, kad atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, V.Uspaskichas „sąmoningai be jokio pagrindo užgauliojo jo bylą nagrinėjusius teisėjus, taip pat ir teismą už jų veiklą, vykdant teisingumą, juos niekinamai išvadindamas nusikaltėliais bei bailiais".

Europos Parlamentas kovo pabaigoje yra panaikinęs V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę byloje dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Šią bylą nagrinėja Lietuvos apeliacinis teismas.

V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir tikina tapęs politinio susidorojimo auka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių