Quantcast

Eiliniai išsirinko lyderius

Kauno konservatoriai paskelbė kandidatų rinkimų sąrašą į miesto Tarybą

Kauno konservatoriai paskelbė kandidatų rinkimų sąrašą į miesto Tarybą

Kauno konservatoriai paskelbė savo kandidatų sąrašą į miesto Tarybos rinkimus. Sąrašas sudarytas pagal kandidatų reitingus, kurie buvo nustatyti balsuojant visuotiniame partijos Kauno skyriaus susirinkime.

Pirmasis sąraše įrašytas Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) Kauno apskrities koordinacinės tarybos pirmininkas, miesto Tarybos narys Kazys Starkevičius. Kaip jau rašėme, konservatoriai savo lyderį išsirinko prieš savaitę. Pergalės Kauno savivaldybės tarybos rinkimuose atveju konservatoriai į miesto mero postą siūlys K.Starkevičių. Šį savaitgalį buvo reitinguojami 56 kandidatai į konservatorių rinkimų sąrašą. 96,5 procento sąrašo narių turi aukštąjį išsilavinimą. Sąraše yra medikų, teisininkų, pedagogų, veterinarų, net 24 inžinieriai. 60 procentų kandidatų - 35-60 metų amžiaus. 20 procentų narių - moterys.

Antroje ir trečioje sąrašo vietose atsidūrė tėvas ir sūnus Rytas bei Andrius Kupčinskai. Pastarasis - šios kadencijos miesto Tarybos, o Rytas Kupčinskas - buvęs Seimo ir Kauno miesto tarybos narys, šiuo metu dirbantis vienoje Vilniaus seniūnijų.

Didžiausia sąrašo staigmena - ketvirtasis sąraše įrašytas daugiau kaip dešimt metų Kaune gyvenantis, Lietuvos pilietybę turintis išeivijos lietuvis, pirmasis atkurto Vytauto Didžiojo universiteto rektorius, universiteto senato narys profesorius Algirdas Avižienis. Pirmąjį sąrašo penketuką užbaigia Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas - dvidešimt penkerių metų Marijus Panceris.

Konservatorių rinkimų sąrašo dešimtuke - šios kadencijos miesto Tarybos nariai - P.Bingelis, R.Garbaravičius, I.Gerčienė. Vienuoliktoje vietoje liko A.A.Balutis. Sąraše yra ir buvusių Savivaldybės darbuotojų (Biruta Kaulakytė, Alvydas Andrėnas), ir dabartinių (V.Markevičius, P.Morkūnas). Buvusi Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė V.Žuromskaitė - 24-toji. Sąraše nebeliko dabartinio Tarybos nario, žinomo krepšininko R.Kurtinaičio, kuris išvyko dirbti į Baku.

Šiuo metu vyksta konservatorių derybos su politiniais kaliniais ir tremtiniais, po kurių bus aišku, ar rinkimuose konservatoriai dalyvaus vieni, ar sudarys bendrą sąrašą su savo nuolatiniais partneriais. Kaip teigė K.Starkevičius, tikimasi laimėti bent 7 vietas iš 41 miesto Taryboje - tiek, kiek konservatoriai turi šią kadenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių