Quantcast

E. Jakilaitis: renkant informaciją yra tekę išgirsti ir grasinimų

  • Teksto dydis:

„Mano santykis su pašnekovais nėra konfrontacinis. Kalbėjimo maniera tokia: esu linkęs užgulti stalą, garsiai kalbu, todėl gali atrodyti, kad esu labai piktas. Ne. Kalbuosi normaliai, bet, jeigu kažkas labai aiškiai bando „pudrinti“ smegenis, tada stengiuosi taip lengvai nepaleisti“, – sako žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ jis kalbėjo apie savo darbo principus ir laisvalaikio minutes, atskleidė, pas ką norėtų nukeliauti su trispalve ir pasakyti žodį „Ačiū“ už Lietuvos laisvę.

Įgyvendino seną svajonę

Į interviu su žurnaliste, laidos „Laisvės vėliavnešiai“ vedėja Liepa Rimkevičiene ir E. Jakilaitis atvyko motociklu. Juo žurnalistas ėmė važinėti prieš metus.

„Seniai norėjau ir pernai susiruošiau įgyvendinti šią svajonę. Nesakyčiau, kad turiu daug pomėgių, užsiimu tomis sporto rūšimis, kurios susijusios su vandeniu. Man ši stichija atrodo labai romantiška ir artima“, – pasakoja E. Jakilaitis.

Žurnalistas pasakoja, kad jo diena – labai įvairi. Ji nesuskirstyta į laiką, skirtą tik darbui ar šeimos reikalams.

„Neskirstau gyvenimo į: darbas, šeimos reikalai. Kai neskirstai, pasirodo, kad turi labai daug laiko. Jeigu eisi į darbą ir ten tik dirbsi, tai tada turbūt turėsi mažai laiko. Bet aš atsikeliu ryte ir pradedu savo dieną, ji baigiasi tada, kai nueinu miegoti. Mano diena yra visokia, aš taip gyvenu“, – kalba E. Jakilaitis.

Yra tekę išgirsti ir grasinimų

Žurnalistas pasakoja, kad, dirbdamas su valdžios atstovais, viešosiomis institucijomis ar viešaisiais asmenimis, jis save pozicionuoja kaip žmogų, kuris užduoda tuos ar bent jau panašius klausimus, kuriuos užduotų laidos „Dėmesio centre“ žiūrovai.

„Mano santykis su pašnekovais nėra konfrontacinis. Kalbėjimo maniera tokia: esu linkęs užgulti stalą, garsiai kalbu, todėl gali atrodyti, kad esu labai piktas. Ne. Kalbuosi normaliai, bet, jeigu kažkas labai aiškiai bando „pudrinti“ smegenis, tada stengiuosi taip lengvai nepaleisti. [...] Tapatinuosi su žiūrovais. Man norisi, kad laidoje pašnekovai atsiskleistų, jei atsiskleisti padeda tai, kad juos truputėlį paspaudžiu, tada paspaudžiu“, – sako E. Jakilaitis.

Anot žurnalisto, jei laidos „Dėmesio centre“ tema – politinė situacija, laidai jis nesiruošia.

„Šiai laidai ruošiausi 20 metų. Šiandien nesiruošiu, [šiai laidai] nepasiruoši“, – teigia E. Jakilaitis.

Vienas iš E. Jakilaičio darbo principų – prieš laidą skaityti ne antrinius, o pirminius šaltinius.

„Ne todėl, kad nevertinčiau naujienų portalų. Tiesiog, jei kalbu apie įstatymų projektus, skaitau pačius įstatymus, jei kalbu apie biudžetą, taip pat skaitau patį dokumentą. Skaitau tai, apie ką kalbu, ne tai, ką apie tai kalba kiti“, – sako E. Jakilaitis.

Paklaustas, ar, renkant informaciją, yra tekę sulaukti grasinimų, žurnalistas prisiminė situaciją, kaip kartą filmuojant Klaipėdoje iš labai aukšto valstybės pareigūno išgirdo sakinį: „Klausyk, bet tu iš Klaipėdos gali neišvažiuoti“.

„Paklausiau jo: „Ar jūs man grasinate?“ Ką daugiau galėjau pasakyti. Atsakiau jam, kad nebe tie laikai“, – prisimena E. Jakilaitis.

Padėka žmogui, dėl kurio politiką supranta kaip garbingą veiklą

E. Jakilaitis sako ilgai negalvojęs, kam norėtų padėkoti už indėlį į Lietuvos laisvę ir nukeliauti su trispalve. Anot žurnalisto, tai – ne pirmo ryškumo politinis veikėjas.

„Ir nežinia, ar apie jį bus užsiminta istorijos vadovėliuose. Yra žmogus, kuris politikoje yra nuo pat pradžių, nuo Sąjūdžio. Jis yra Nepriklausomybės Akto signataras, jo veikla tarptautinėje politikoje išskirtinė ir nusipelno didelės padėkos, ypač Lietuvai siekiant euroatlantinės integracijos“, – sako E. Jakilaitis.

Žurnalisto teigimu, jo minimas žmogus vienu metu turėjo daugiausiai kontaktų JAV kongrese ir kitose institucijose, Kapitolijaus kalvos koridorius pažinojo ir dabar pažįsta ne blogiau nei Aukščiausios tarybos.

„Tai – Emanuelis Zingeris. Man atrodo, kad jis yra žmogus, dėl kurio veiklos politiką suprantu kaip garbingą veiklą. Tokių žmonių nėra daug. Jis yra žmogus, kuris, man atrodo, daro garbę politikai kaip veiklai“, – sako E. Jakilaitis.

Visas pokalbis su E. Jakilaičiu ir E. Zingeriu – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vero

Vero portretas
KAUNIEČIAMS, neapibendrinkit, nes esu tikra, kad didžioji Lietuvos dalis žiūri ir džiaugiasi, kad yra kas teisybę pasako. Na, o jei ten koks kaunietis kolchoznikas ir nežiūri, tai manau, kitiems tik nusispjaut. Visi žinom, kad kauniečiau per pastaruosius rinkimus taip apsiš... rinkdami trolius kolchoznikus į Seimą, kad nežinia, kada jie sugebės tą mėšlą nuo savęs nusiplauti. Gaila, bet pagal įitą |kauniečių" komentara atrodo, kad jie dar giliau į tą srutų duobę lenda. Tikiuosi, ne visi kauniečiai, dauguma tikriausiai jau suprato savo klaidą. Bet reikėtų viešai atsiprašyti visos Lietuvos už sukolchozintus rinkimus.

kauniečiai

kauniečiai portretas
Niekam neįdomus tas Jakilaitis, jo laidų nežiūrim nes neįdomu.

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Seniausios Žemėje LIETUVIŲ KALBOS dėka, jau prieš kelis metus, atradau PASAULIO mokslininkams dar nežinomus TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, kurie puikiai paaiškina - kaip ir kodėl KLIMATAS ŽEMĖJE KINTA ! Šia tema, su vyksmo technologinėmis schemomis bei grafikais, parašiau jau kelias knygas! Apie šį TŪKSTANTMEČIO (SVARBESNĮ NEI KOPERNIKO IR EINŠTEINO!) ATRADIMĄ pranešiau Lietuvos universitetams ir mokslininkams, ŽINIASKLAIADAI, tame tarpe ir E. JAKILAIČIUI! KAIP į SIENĄ! O gi būtent tokio lygio žiniasklaidos darbuotojas, kaip E. Jakilaitis, vienas iš pirmųjų ir turėjo pasidomėti - ko gi verti šie atradimai? Ar aplamai - tai atradimai? Tačiau jis to nepadarė!? Tad norisi suabejoti aplamai E.Jakilaičio ne tiktai kompetencija, bet ir erudicija?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių