Quantcast

Džiazo melodijomis paminėtos V.Pociūno šeštos mirties metinės

Ketvirtadienį prie Prezidentūros skambant džiazo melodijoms prisimintas Baltarusijoje prieš šešerius metus mįslingai žuvęs saugumo pareigūnas Vytautas Pociūnas.

Piliečių santalkos bei M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo organizuotame renginyje dalyvavo karininko našlė Liudvika Pociūnienė, buvęs kariuomenės vadas, Piliečių santalkos atstovas Jonas Kronkaitis, Piliečių santalkos atstovas bei „Lietuvos sąrašo“ partijos lyderis Darius Kuolys, konservatoriai Vytautas Landsbergis, Kęstutis Masiulis, Jurgis Razma, Vidas Urbonavičius, Ridas Jasiulionis, Tautos vienybės sąjungos vadovas Algimantas Matulevičius, parlamentaras, „Drąsos kelio“ kandidatas į Seimą Saulius Stoma, dešimtys kitų žmonių.

Gyvai saksofonu ir dviem gitaromis jaunų muzikantų atliekamų melodijų klausėsi ir nuolatinės Daukanto aikštės prieigose vykstančios protesto akcijos dalyviai, kurie jau kelis mėnesius vis piešia kreidelėmis ant grindinio žodį „Tiesos“.

„Tiesiog susirinkti ir pabūti kartu jau yra svarbu. Kai dabar tarp Lietuvos piliečių taip maža to susitelkimo, tai net ir nedidelio būrelio sutelktas jausmas daug reiškia“, - žurnalistams prie prezidentūros kalbėjo L.Pociūnienė.

D.Kuolio teigimu, renginiu visų prima norima pasakyti, kad „valstybei reikia rūpintis savo moraliniais pagrindais“.

J.Kronkaitis savo ruožtu pakvietė susirinkusiuosius tylos minute prisiminti V.Pociūną, kuris „žuvo, nes norėjo gero“.

Našlė L.Pociūnienė žurnalistams kalbėdama apie žūties tyrimą pažymėjo, kad, jos vertinimu, iš pradžių netinkamai tyrimą vykdžiusių pareigūnų nubaudimas yra politinės valios klausimas.

„Ką artimiausiu laiku galima padaryti - tai, man atrodo, vis tik neturėtų išvengti atsakomybės tie valstybės pareigūnai, kurių elgesys pirmosios dienomis buvo labai netinkamas. Jų atsakomybės galima pasiekti ir, aš manau, čia tik politinės valios reikalas“, - dėstė jis.

Moteris taip pat sakė, kad bylos nereikėtų skubinti, nes šiuo metu tenka „viską rankioti po kruopelytę“.

„Kai pirmieji ketveri metai buvo praleisti nelabai stengiantis tirti bylą, švelniai tariant, tai dabar jau ir 10, ir 15 metų ne per daug. Aš manau, kad vis tiek finalas bus prieitas“, - kalbėjo ji.

L.Pociūnienė taip pat sakė, kad dėl šiuo metu bylą tiriančio prokuroro Artūro Urbelio jai abejonių nekyla.

„Jis iš tikrųjų yra aukštos klasės profesionalas. Tai yra žmogus, kuris yra išnarpliojęs ne vieną beviltišką bylą“, - pažymėjo ji.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas. Dabar tarp kitų versijų tiriama ir nužudymo versija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo...

Jo... portretas
Ir komentaro nei vieno!!!!!!!........Labai liudna ir tiek...Matyt tie vartai labai sunkus, kuriuos atverus pasklistu baisi smarve............................................................

SEKLYS MORKA

SEKLYS MORKA portretas
NIEKAS NENORI Į ŠŪDĄ NAGŲ KIŠTI.JEIGU BŪTŲ PAMINĖTA GARLIAVOS BYLA. KIEK ČIA BŪTŲ VISOKIŲ KALBŲ,NES DAR LABAI SMIRDI IR BIJO,KAD ŽMONĖS BALSUOS UŽ DP.O ČIA PRAĖJO ŠEŠERI METAI .TYLA GERIAUSIA BYLA.AŠ VILIUOSI,KAD ŽMONĖS NEPAMRŠ NIEKO IR REIKALAUS TIESOS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių