Quantcast

Druskininkuose aptars atliekų tvarkymo situaciją Lietuvoje

Druskininkuose rengiamas Baltijos šalių forumas, kurio tema – gyvenimas be atliekų. Neišspręstas šios srities problemas išryškino neseniai kilusi sostinės „šiukšlių krizė“.

Savo ruožtu Seimo Antikorupcijos komisija įtaria, kad atliekų tvarkytojai dalyvauja tarptautinio organizuoto nusikalstamumo schemose.

Pažangios šalys siekia pertvarkyti savo ekonomiką taip, kad gamtos ištekliai būtų taupomi, panaudojami daug kartų ir perdirbami, o atliekų susidarytų labai mažai.

Specialistai pažymi, kad Lietuvai iki tokio tikslo dar labai toli. Nors panaudojant ES paramą pagrindinė atliekų tvarkymo infrastruktūra įrengta, daugiau kaip pusė mūsų šalyje susidarančių atliekų vis dar šalinama sąvartynuose, o perdirbimas stringa.

Tryliktus metus rengiamo forumo dalyviai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių analizuos regiono atliekų tvarkymo politiką ir aptars privataus bei viešojo kapitalo vaidmenį. Į Lietuvą atvykstanti žinoma tinklaraštininikė, beatliekio ir minimalistinio gyvenimo būdo pradininkė iš JAV Bea Johnson papasakos, kaip jos keturių asmenų šeima geba per metus sugeneruoti vos puslitrį stiklainiuką šiukšlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių