Quantcast

Druskininkai kviečia į karališkos Kalėdų eglės įžiebimo šventę

  • Teksto dydis:

Savaitgalį visi keliai veda į Druskininkus – didžiausią ir gražiausiai šventiškai pasipuošusį Lietuvos kurortą.

Jau gruodžio 3 dieną, šeštadienį, Druskininkuose nušvis įspūdingo aukščio ir grožio Kalėdų eglė – Vandens parko dovana druskininkiečiams ir kurorto svečiams. Kurdami išskirtinę šventinę nuotaiką Druskininkai nepamiršo ir svečių pamėgtų tradicijų – šalia didžiosios miesto eglės trečius metus įsikurs tradicijas turinti itin mėgstama ir daug džiaugsmo teikianti prakartėlė su gyvomis avelėmis, o Gydyklų parko erdvėse penktąjį kartą sužibs verslo ir bendruomenės sukurtas originalių kalėdinių eglučių parkas, kuriame šiais metais puikuosis net 45 originalios žaliaskarės.

Įspūdingos, karališka karūna papuoštos, auksu  žaižaruojančios Kalėdų eglės idėją pasiūlė profesionalūs dizaineriai, įvertinę Druskininkų simboliką. Jos puošybai sunaudotas įspūdingas kiekis papuošimų: daugiau kaip du kilometrai girliandų bei daugiau kaip pusė tūkstančio žaisliukų.

Didžiosios miesto eglės įžiebimo šventės organizatoriai žada įspūdingą reginį ir smagias veiklas įvairaus amžiaus renginio dalyviams. Tądien Druskininkuose šurmuliuos šventinių smulkmenų mugė, vyks šventinis koncertas, lauks teatralizuota ekskursija po kalėdinių eglučių parką, mažųjų kurorto svečių lauks šventinė karuselė ir svarbiausias Kalėdų akcentas – Kalėdų senelio paštas.

Didžiąsias metų šventes Druskininkai pasitinka įspūdingai atsinaujinę ir išskirtinai pasipuošę kurorto erdves.    Vienas gražiausių reginių – gyvi žiemos fontanai, papuošti žėrinčiomis instaliacijomis, kurios kartu su švieselių „vandens srovėmis“ sukuria įspūdingą efektą. Spindinčios instaliacijos papuošė ir pagrindinę M. K. Čiurlionio gatvę, Vilniaus alėją, o miesto centre puikuojasi specialiai žiemos šventėms sukurtas išskirtinis kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys.

Visą šventinį laikotarpį Druskininkuose druskininkiečių ir kurorto svečių laukia gausybė įvairių renginių, kurie  vietinę bendruomenę ir kurorto svečius įtrauks į smagų šventinį šurmulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių