Quantcast

Didžiausiose turizmo parodose abipus Atlanto – ir Lietuvos stendas

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasada Airijoje ir generalinis konsulatas Niujorke kartu su vietos lietuviais sausio 23– 25 dienomis didžiausių Airijos ir Šiaurės Amerikos turizmo parodų lankytojus pakvietė apsilankyti Lietuvoje.

Lietuvos generalinio konsulato Niujorke iniciatyva didžiausioje Šiaurės Amerikos turizmo parodoje „New York Times Travel Show“, kurią kasmet aplanko daugiau nei 20 tūkst. lankytojų ir dalyvauja 150 šalių, išsamiai pristatytos turizmo Lietuvoje galimybės.

Šiaurės Amerikos turizmo bendrovės ir mūsų regionu besidomintys amerikiečiai buvo supažindinti su pagrindiniais turizmo maršrutais Lietuvoje, jos istorija, kultūros bei kulinariniu paveldu, specializuotu sporto bei medicininiu turizmu.

Su lietuvių kultūra amerikiečius turizmo parodoje supažindino net trys folkloro kolektyvai iš Naujojo Džersio: lietuvių liaudies dainas atliko vaikų choras „Varpelis“, lietuvišką instrumentinę muziką demonstravo vaikų grupė „Spindulėlis“, o kolektyvas „Viesulas“ lankytojus uždegė lietuvių liaudies šokiais.

„New York Times Travel Show“ išsiskiria ne tik savo dydžiu, jos metu vyksta ir gausybė edukacinio pobūdžio seminarų. Šiemet seminarus čia surengė 151 turizmo ekspertas, vyko daugiau nei 100 kultūrinių pasirodymų. Prodoje Amerikiečiai ir Niujorko svečiai iš kitų šalių skatinami apsilankyti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos valstybėse, jiems pristatomi įvairūs turai bei kruizai po Baltijos regioną.

Didžiausioje Airijos turizmo parodoje įrengtas Lietuvos stendas išsiskyrė inovatyviu ir interaktyviu turizmui Lietuvoje pristatyti skirtu „Gliuk Media“ projektu.

Lietuvos stendą čia aplankė ne tik gausus atostogas planuojančių airių būrys, bet ir Airijos turizmo ministras Michaelas Ringas kartu su Airijos kelionių agentų asociacijos vadovu Patu Dowsonu.

Nors airiai šiuo metu dar nėra tarp dažniausiai Lietuvą lankančių turistų, tačiau, pasak Lietuvos ambasadorės Airijoje Rasos Adomaitienės, geras tiesioginis susisiekimas ir gausios Airijoje gyvenančių lietuvių bendruomenės rekomendacijos padėtų airiams atrasti didžiausią Baltijos šalį.

Lietuva Airijos turizmo rinkoje turi daug dar neišnaudoto potencialo, tad Lietuvos ambasada Dubline deda visas pastangas, kad Lietuvos turizmo verslas galėtų pasiūlyti airiams platų savo paslaugų spektrą: savaitgalio keliones, sveikatinamąjį poilsį, kultūros ir pažintinį turizmą, aktyvų poilsį bei kitas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių