Quantcast

Dėl Valstybinės ligonių kasos vadovo posto varžysis 17 kandidatų

Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus konkurse paraiškas jau pateikė 17 kandidatų.

Trečiadienis yra paskutinė diena, kada kandidatai gali pateikti dokumentus.

„Pagal dabar galiojančią tvarką, dar kandidatūras galima teikti iki šiandien 24 val., tad šis skaičius gali keistis“, – BNS nurodė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Remdamasi asmens duomenų apsaugos reikalavimais ji neįvardija kandidatų pavardžių, tačiau pažymi, kad tarp jų yra „keletas sveikatos sistemoje labai gerai žinomų savo srities profesionalų“.

„Tikimės, kad per mėnesį, o vėliausiai iki rudens, paaiškės naujasis VLK vadovas“, – teigė ji.

Nuolatinio vadovo VLK neturi jau ne vienus metus.

Laikini vadovai nuo 2014 metų skiriami dėl to, kad buvęs vadovas Algis Sasnauskas tuomet buvo teismo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir nušalintas. A.Sasnauskas nepalankų teismo sprendimą skundė ir apeliaciniame teisme bylą pralaimėjo praėjusią metų liepą, tuomet buvo atleistas. Bylą dar nagrinėja Aukščiausiasis Teismas.

A.Sasnauskas nuteistas dėl neskaidraus pirkimo. Jis norėjo sužinoti, ar jo kabinete nėra sumontuota pasiklausymo aparatūra – aptikti ir neutralizuoti slaptą pasiklausymo aparatūrą turėjo iš bendrovės „Gelsauga“ gauta įranga. Anot tyrėjų, A.Sasnauskas nusprendė organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti būtent bendrovę „Gelsauga“.

Kol A.Sasnaukas buvo nušalintas, VLK laikinai vadovavo Gintaras Kacevičius, Aurimas Baliukevičius. Pastarasis VLK laikinai vadovauja ir šiuo metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

medike

medike portretas
gera vieta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių