Quantcast

Dėl teisėjų puotos pas Kaišiadorių verslininką – komisijos tyrimas

  • Teksto dydis:

Teisėjų tarybos įkurta komisija svarsto, ar Apeliacinio teismo teisėjai, Kaišiadoryse vakarieniavę pas verslininką Algimantą Radvilą, nepažeidė profesinės etikos, sako Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

„Teisėjų taryboje penktadienio posėdyje buvo sudaryta komisija. (...) Komisija dabar atlieka tyrimą, tyrimas apibrėžtas tam, kad būtų nustatyta, ar nebuvo nusižengta teisėjo etikos reikalavimams. Jie pateiks išvadą Teisėjų tarybai, o Teisėjų taryba posėdyje svarstys, ar yra pagrindas teisėjams pradėti drausmines bylas, ar nėra pagrindo“, - žurnalistams ketvirtadienį Vilniuje sakė E.Laužikas.

Pasak jo, komisijos išvada bus svarstoma kovo 27 dieną vyksiančiame Teisėjų tarybos posėdyje.

Sausį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai, grįždami iš Kauno į Vilnių, vakarieniavo pas vienu turtingiausių Kaišiadorių verslininkų įvardijamą Algimantą Radvilą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra pranešęs, kad verslininkui priklausančiame pramogų centre teisininkai vaišinti įvairiais patiekalais, alkoholiniais gėrimais, jiems grojo muzikantai.

Apeliacinio teismo kancleris Juozas Akstinas dėl šio įvykio pasitraukė iš pareigų. Jis tikina čekio neišsaugojęs. Apeliacinio teismo pirmininkas patvirtino, kad įvykiu domėjosi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FAINAS

FAINAS portretas
Kai kurių užpakaliai jau prikepė ir bus jiems VAMZIEC. Jie negali susitaikyti su tuo, kad tapo pažeidžiami. Ateina retinimui eilė ir Kėdainiuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių