Quantcast

Dėl gūsingo vėjo elektros dar neturi apie 4,5 tūkst. ESO klientų

  • Teksto dydis:

Dėl ketvirtadienį siautusio gūsingo vėjo, perkūnijos ir gausaus lietaus, elektros energijos tiekimas yra sutrikęs maždaug 4,5 tūkst. bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientų, didžioji dalis jų yra Šiaurės ir Rytų Lietuvoje.

ESO duomenimis, 16 val. Ignalinos rajone elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 1,5 tūkst., Utenos - 1,3 tūkst., Švenčionių - 698, Zarasų - 180, Molėtų - 150, Anykščių - 121 klientui. Dar apie 600 klientų elektros energijos tiekimas yra sutrikęs Rokiškio rajone.

Daugelyje vietų gedimus lėmė dėl stipraus vėjo, gausaus lietaus ir perkūnijos ant oro linijų virtę medžiai. Sutrikimus šalina 53 komandos, suburtos iš ESO ir rangovų darbuotojų. Energijos tiekimas jau atstatytas 15 tūkst. klientų.

ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju bendrovės numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.


Šiame straipsnyje: ESOelektratiekimo sutrikimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Man

Man portretas
tai įdomu iš kur jie randa 15000 gyventojų,jei visus sudėjus, kurie išvardinti nesigauna 5000. Ar žurnalistai vėl savo vizijose gyvena. Gal 1,5 tūkstančio atstatyta elektros tiekimas,bet ne 15000???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių