Quantcast

Dėl didelio užterštumo specialistai pataria į lauką eiti su medicinine kauke

Spaudžiant šalčiui, visą savaitę Lietuvoje fiksuojama oro tarša, labiausiai užteršti didieji miestai. Specialistai pataria į lauką eiti užsidėjus medicinines kaukes, skelbia TV3 Žinios.

Jeigu nebūtina, visuomenės sveikatos specialistai pataria visai neiti į lauką.

„Yra ir aerozoliai, tame yra anglis, ir labai smulkios dulkės, jos patenka giliai į kvėpavimo takus. Yra duomenų patikimų, kad sukelia kraujotakos sistemos ligas, kvėpavimo sistemos ligas, uždegimai įvairūs, taip pat ir plaučių vėžį“, – sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Visuomenės informavimo specialistė Vilda Bajoriūnienė.

Tačiau speiguotą dieną vėdinti namus būtina.

„Jeigu turim krosnį viduj, atidarant dureles, dūmas pasklinda į patalpą, jei nėra geros traukos. Tada rizikos veiksnių yra žymiai daugiau“, – sako V. Bajoriūnienė.

Didžiausia oro tarša fiksuojama Klaipėdoje.

Lietuvoje jau ne pirmą parą vyrauja šalti orai.

Antradienio naktį šaltis labiausiai spaudė Ukmergėje, paros šalčio rekordai pasiekti vakarų Lietuvoje.

Hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vyresnioji specialistė Teresė Kaunienė BNS sakė, kad temperatūra žemiau nei per kelis dešimtmečius užfiksuoti rekordai krito Klaipėdoje, Laukuvoje, Palangoje, Šilutėje, Telšiuose. Visgi čia nebuvo taip šalta kaip Ukmergėje, kur šalo beveik iki 26 laipsnių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aik šūdai , apie kosnis kalba , ko tylis kaip gindinio plyteles pjausto ! kaip žemės iš statybviečių į gatves patenka , druskos barstymą

Populiarus

Populiarus portretas
Tiems nuosavų namų savininkams kurie nori renovacijos kompensacijų... - prisijunkite prie centrinio šildymo (nes teršiate orą) - tada ir svajokite...

Algis

Algis portretas
Autobusai, mase lengvuju nusenusiu masinu Vaziuoju per centrines gatves tai ir nuodija zmones. O masinu Lietuvoj ypac pagausejo, kamsciai jau. Butina aplinkkeliai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių