Quantcast

Daugiau nei pusė turistų užsieniečių rinkosi nakvynę Vilniuje

  • Teksto dydis:

Pirmuosius tris šių metų mėnesius po Lietuvą bent su viena nakvyne jau keliavo pusė milijono turistų, t.y. 8,6 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Iš jų vietiniai turistai sudarė 51,2 proc., t.y. 10,7 proc. daugiau nei 2016 m. sausį, vasarį ir kovą, pranešė turizmo departamentas.

“Lietuvą metų pradžios kelionei be išimties rinkosi turistai iš visų kaimyninių valstybių. Daugiausia turistų – 37,5 tūkst. – apgyvendinimo įstaigos sulaukė iš Rusijos (+9,8 proc.), 36,7 tūkst. iš Baltarusijos (+2,2 proc.), 25,5 tūkst. iš Latvijos (+3,5 proc.) bei iš Lenkijos 22,4 tūkst. (+5,1 proc.). Baltarusiai Lietuvoje praleido daugiausia nakvynių iš visų užsienio turistų – daugiau nei 100 tūkst., vidutiniškai 2,8 nakvynės vienos kelionės metu. Net penktadaliu augo ir ukrainiečių vidutinė vienos viešnagės trukmė mūsų šalyje. Lietuvos gyventojai ne sezono metu taip pat keliauja labai aktyviai ir padeda išgyventi turizmo sektoriui, kai sumažėja turistų iš užsienio. Apskritai pirmųjų metų mėnesių turizmo augimo rodikliai įkvepia optimistiškai ir rodo, kad savo įgyvendinamomis rinkodaros priemonėmis galime tikslingai mažinti sezoniškumą”, - pirmojo ketvirčio apgyvendinimo įstaigų rezultatus komentuoja laikinai einanti Turizmo departamento vadovės pareigas Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Didžioji dauguma turistų – net 82 proc. – buvo iš Europos Sąjungos šalių. Iš tolimųjų rinkų sparčiausiai augo turistų, pasirinkusių nakvynę Lietuvoje, iš JAV srautas +27 proc. Turistų iš Izraelio Lietuvos apgyvendinimo įstaigose pagausėjo 24,7 proc., iš Kinijos +4,9 proc. Didžiausiu augimu iš TOP20 Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų I ketvirtį išsiskyrė Nyderlandai - net +60,3 proc.

Daugiau nei pusė (60,8 proc.) užsieniečių rinkosi nakvynę Vilniuje. Net trečdalis vietinių turistų nakvojo kurortinių miestų apgyvendinimo įstaigose: Druskininkuose – 79,6 tūkst., Palangoje – 39,1 tūkst., Birštone – 24 tūkst., Neringoje – 2 tūkst. svečių. Pasirinkusių nakvynę Birštone pagausėjo net 47,5 proc., Neringoje +35,9 proc., o Palangoje + 14,2 proc., lyginant su 2016 m. I ketvirčiu.

Duomenys parengti pagal Statistikos departamento 2017 m. I ketvirčio Lietuvos apgyvendinimo įstaigų, išskyrus kaimo turizmo sodybas, statistiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rinkosi?.. AR jie turėjo realų pasirinkimą?

Jonis

Jonis portretas
Dauguma sutiktų turistų (labiau pavienių) klausia, kur pigiai galima papietauti. Atrodo, kad visokių užkandinių pilna, bet parodyti... tenka pagalvoti. Ir hosteliai per brangūs (ne angliams, aišku).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių