Quantcast

Dėl valstybinių pensijų suburta darbo grupė – už skyrimo kriterijų suvienodinimą

  • Teksto dydis:

Dėl valstybinių pensijų pertvarkos gairių suburta darbo grupė siūlys vienodinti šių pensijų skyrimo kriterijus, sako darbo grupės pirmininkas socialinės apsaugos ir darbo viceministras Laisvūnas Bartkevičius.

„Tai bus tobulinimas teisinio reguliavimo, kadangi šiame pristatyme visi darbo grupės nariai pamatė, kad labai skirtingai reguliuojamos įvairios valstybinės pensijos“, - pirmadienį BNS po pirmojo darbo grupės posėdžio sakė L.Bartkevičius.

Jo teigimu, visiškai suvienodinti valstybinių pensijų skyrimo kriterijų nebus įmanoma, nes šios pensijos mokamos įvairioms žmonių grupėms. Tokiu atveju kriterijų skirtumai turės būti aiškiai pagrįsti, nurodė L.Bartkevičius.

„Jeigu skirtumas ir lieka, jis turi būti aiškiai suprastas, kodėl jis lieka“, - teigė politikas.

Pasak viceministro, pirmadienį posėdyje darbo grupės nariams buvo pristatyta, kokios yra valstybinių pensijų rūšys, kokiais kriterijais remiantis jos yra skiriamos. Kitame posėdyje, kuris vyks rugsėjo pradžioje, grupės nariai jau turės pateikti pasiūlymus.

L.Bartkevičiaus teigimu, valstybinės pensijos dydžiai itin skirtingais kriterijais nustatomi politikams, nukentėjusiems asmenims.

„Arba, pavyzdžiui, teisėjai valstybinę pensiją įgiję gali dirbti, kitos grupės negali“, - sakė jis.

Pasak darbo grupės pirmininko, rengiami pasiūlymai nedidins ir nemažins valstybinių pensijų.

„Tai nebūtų šios darbo grupės siūlymas“, - sakė L.Bartkevičius.

Darbo grupė pateikti siūlymus Vyriausybei įpareigota iki lapkričio. Lietuvoje mokamos pirmojo ir antrojo laipsnių, nukentėjusiųjų asmenų, pareigūnų ir karių, mokslininkų, teisėjų valstybinės pensijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Verčiau ne valstybinėm pensijom pasidomėtų, o signatarų ir eksprezidentienių rentom. Dar geriau - seimūnų beigi kitų valdininkų kancpriedais...

Puiki

Puiki portretas
tikrai iskili ir lietuiviska sistema-valstybininkams viskas,chalopams amzinas lazas.Bet gi ne tokia Lietuva isivaizdavo zmones 1990 metais.Bent jau ne iteisinama baudziava ir valstybinius "FEODALINIUS LAIPTUS".Taip niekur ir nenuejom tik priartejom prie laidojimui paruostos duobes.O ji gili,tamsi,apacioj purvinas vanduo telkso???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių