Quantcast

Darbą pradeda naujoji LRT vadovė

Darbą trečiadienį pradeda naujoji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Buvusi naujienų portalo delfi.lt vyriausioji redaktorė kovo pabaigoje laimėjo atranką į šias pareigas penkerių metų kadencijai, nurungusi dešimt kitų kandidatų.

Naujoji LRT vadovė sako, kad vieni pagrindinių jos tikslų – turinio integracija ir visuomeninio transliuotojo sustiprinimas internete.

„Keliu tikslą prikelti naujienų portalą iš ne itin gerų pozicijų į geresnes ir eiti link to, kad būtų daugiau bendradarbiaujama dėl turinio pačios LRT viduje,“ – BNS sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ji taip pat teigė sieksianti didinti LRT skaidrumą, Seime vykstant tyrimui dėl visuomeninio transliuotojo veiklos, ir efektyvinti organizacijos darbą.

Kalbėdama apie turinį, naujoji LRT vadovė teigė sieksianti gerinti naujienų laidų kokybę, stiprinti tiriamąją žurnalistiką, skelbti daugiau naujienų apie procesus užsienio valstybėse ir pritraukti jaunąją auditoriją.

„Reikia suprasti, kad visa tai nepasidarys per mėnesį, bet reikia nuosekliai nusistatyti, kaip to bus siekiama, ir pradėti dirbti“, – kalbėjo M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ji LRT generalinio direktoriaus pareigas perima iš dvi kadencijas visuomeniniam transliuotojui nuo 2008 metų vadovavusio Audriaus Siaurusevičiaus.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė turi žurnalistinį išsilavinimą, jį įgijo Vilniaus universitete. Ji 1996–1999 metais dirbo „Verslo žinių“ žurnaliste, o delfi.lt vyriausiąja redaktore buvo nuo 2000 iki 2017 metų.

LRT šiuo metu valdo tris televizijos kanalus, tris radijo programas, naujienų portalą. Valstybės asignavimai nacionaliniam transliuotojui šiais metais siekia 36,5 mln. eurų. Tai yra didžioji dalis nacionalinio transliuotojo biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balso stygos gerkle ir lupos

balso  stygos  gerkle  ir  lupos   portretas
suteptos vazelinu ,kad negirgzdetu....kaip anksciaus sakydavo ;- ar.darbuj pasisruosus - visada pasiruosus.....dabar leks ismusinet 36,5 mln euru
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių