Quantcast

D. Žalimas apie M. Basčio situaciją: teisinėje valstybėje to neturi būti

Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas sako, kad teisinėje valstybėje priesaiką sulaužęs politikas neturėtų likti dirbti parlamente.

Taip jis komentavo Seimo balsavimą nepritarti Mindaugo Basčio mandato panaikinimui.

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad politikas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.

„Normalioje teisinėje valstybėje yra netoleruojama, kad parlamente dirba toks asmuo, kuris pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką“, – BNS  trečiadienį sakė D. Žalimas.

„Bet parlamento politinis apsisprendimas yra dirbti su tokiu asmeniu. Tai nepuošia nieko“, – pridūrė jis.

D. Žalimas atsisakė komentuoti politikų svarstymus surengti pakartotinį balsavimą, nes yra tikimybė, kad jo rezultatus turėtų vertinti Konstitucinis Teismas.

„Dėl perbalsavimų negaliu kištis, nes bet kuris sprendimas gali būti po to mums skundžiamas“, – sakė D. Žalimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: „Normalioje teisinėje valstybėje yra netoleruojama, kad parlamente dirba toks asmuo, kuris pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką“ - tai kad tam D.Žalimui NUSISPJAUT į Konstituciją: TOKIA yra konstitucinė norma, ir - TAŠKAS. Tik tiek kad "... absoliuti valdžia gadina absoliučiai", tas KT siekia UZURPUOT visą valdžią šalyje, tapti net už Tautą aukščiau. O tai jau už visus basčius grėsmingiau: apkaltą tokiam KT!

Saulius

Saulius portretas
Ko vertas tas kišeninis Konstitucinis teismas......saviems algas atstatė ir ...ką jis gina....joukas.

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Sudini tavo teisejai sudina tavo teisybe!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių