Quantcast

D. Mockus: man uždrausta bendrauti su R. Kurlianskiu

  • Teksto dydis:

Koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus sako negalėjęs iš viceprezidento Raimondo Kurlianskio išgirsti paaiškinimų dėl teisėsaugos pateiktų įtarimų – jiems uždrausta bendrauti.

„Man uždrausta su juo kalbėti. Jis pasirašo popierius, kad negali bendrauti, bet mes abu negalim bendrauti. Bendravimas uždraustas, tuo labiau (neįmanomas anksčiau), kad jis sėdėjo įkalinimo įstaigoje“, – antradienį sakė Lietuvos televizijos laidoje „Dėmesio centre“ dalyvavęs D.Mockus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį atmetė prokuroro prašymą pratęsti koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio suėmimą ir jis buvo paleistas į laisvę. Verslininkui teismas skyrė namų areštą dviems mėnesiams, nurodant, kad nuo 22 val. iki 6 val. ryto turi būti savo gyvenamojoje vietoje, bei įpareigojo nebendrauti su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu, pranešta po teismo.

Apie vykstančius tyrimus, kurių epicentre – koncernas „MG Baltic“, jo prezidentas D.Mockus sakė galintis pasakyti tik tiek, kad informacija apie tyrimą pateikiama dozuotai. „Vyksta tyrimai, tų tyrimų ypatumai – kad yra stabiliai kažkokios kruopelės informacijos paskleidžiamos, suteikiamas šansas visai žiniasklaidai aiškintis, kelti versijas, pačias neįtikinamiausias, ir tos naujienos dauginasi labai sparčiai“, – kalbėjo D.Mockus.

Taip pat jis sakė, kad pateiktų įtarimų viešai svarstomas turinys – visiškai nesusijęs su koncerno veikla. Žiniasklaidoje skelbta, jog įtarimai susiję su Seimo sprendimais reguliuojant kredito unijų veiklą, kelio Vilnius–Utena projektu bei J.Basanavičiaus paminklo Vilniuje pastatymu.

„Iš tų pateiktų įtarimu, tos trys sritys, švelniai tariant, nematau jokios koncerno veiklos zonos. Tiek, kiek R.Kurlianskis yra žiniasklaidos grupės vadovas, jis privalo ir jo didysis darbas yra bendrauti su žmonėmis“, – sakė „MG Baltic“ prezidentas.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kleksa

kleksa portretas
viskas kaip vaiku darzelyje ar smelio dezeje,jei vaikai susipyksta tai tevai jiems liepe nesneketis ir nedraugauti,nesidalinti zaislais,bet gi tam ir yra advokatai kurie uz pinigus su visais susisieks ir apie viska pasnekes,a jiems tai to neuzdrausi,zodziu juokdariai

o kam tau susitikt su tuo kurlianskiu???

o  kam tau  susitikt  su  tuo  kurlianskiu??? portretas
sakyk petnyciai --jis viska perduos kurlianckiuj....

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kodėl gyvename neramiais laikais? Priežasčių nedaug, bet jos turi vieną ir tą patį šaltinį: Saujelei turtingųjų naudinga galimybė bet kada, panorėjus, lengvai atleisti darbuotoją, bei pervesti ne tik gamybą bet ir paslaugas į šalis, kaip Kinija ir Vietnamas, kur rytietiškas despotizmas ir komunistinė santvarka užtikrina žemiausius pasaulyje atlyginimus, praktiškai vergovės sąlygas. Todėl mūsų atlyginimai Vakaruose nekyla, nors pelnai greitai auga. Tai pačiai saujelei turtingųjų naudingi nesibaigiantys karai dėl naftos ir kitų turtų. Tų karų rezultatas yra didžiuliai pabėgėlių iš karų zonos skaičiai. Todėl susirūpinusi išlikimu vidurinioji klasė Vakaruose pradeda riboti turtingųjų neoliberalų valdžią (ir vėl apie tave, Masiuli, ir vėl apie tave, miegok ramiai). Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių