Quantcast

D. Grybauskaitė: popiežiaus vizito patvirtinimo laukiama gruodį

  • Teksto dydis:

Oficialaus Vatikano patvirtinimo apie popiežiaus Pranciškaus kitų metų vizitą Lietuvoje laukiama gruodį, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji pažymėjo, kad popiežiaus vizitas vyks Baltijos šalims svarbiu metu – minint valstybių atkūrimo šimtmetį, kitąmet Lietuva minės ir diplomatinių santykių atkūrimo 25-ąsias metines.

„Proga yra nuostabi. Džiaugiuosi, kad iš principo turime sprendimą, girdime jį, oficialiai jis, aišku, bus paskelbtas greičiausiai gruodį, tikslios rudeninės datos taip pat bus vėliau paskelbtos“, – prezidentūroje žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Ji svarstė, kad tai bus ilgesnės trukmės oficialus arba valstybinis vizitas.

„Labai tikimės, kad vizitas bus labai aukšto lygio, gal net valstybinio – žiūrėsime. Nes Vatikanas mums svarbus ne tik dėl popiežiaus, svarbūs ir tarpvalstybinai santykiai. Tai bus didžiulė dovana Lietuvai, tikiuosi, mūsų kaimynams taip pat“, – sakė D. Grybauskaitė.

Prieš dvejus metus Vatikane su pontifiku asmeniškai susitikusi prezidentė sako davusi pažadą pavaišinti jį lietuviškais pusryčiais – baltu sūriu su medumi.

„Įtariu, kad reikės vykdyti pažadą. O parodyti bus galima viską: mūsų bažnyčias, mūsų Vilnių, mūsų gamtą, o svarbiausia – mūsų tikinčiuosius, mūsų žmones“, – kalbėjo ji.

Apie kitąmet planuojamą  popiežiaus  Pranciškaus vizitą BNS trečiadienį patvirtino Prezidentūra.

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas trečiadienį žurnalistams akcentavo, kad popiežius „nevažiuoja į šimtmečius, nevažiuoja į valstybines šventes, bet važiuoja pas žmones“.

Lietuvoje pontifikas vienintelį kartą lankėsi 1993 metais. Tada šalyje viešėjo popiežius Jonas Paulius II.

Estija: popiežius Baltijos šalyse lankysis rugsėjį

Popiežius Pranciškus Baltijos šalyse lankysis kitų metų rugsėjo 16-18 dienomis, trečiadienį pranešė Estijos prezidentūra.

„Pagal turimą informaciją, vizitas į Baltijos šalis turėtų įvykti rugsėjo 16-18 dienomis“, - BNS sakė Estijos prezidentės atstovas spaudai.

Kiek anksčiau Lietuvos ir Latvijos prezidentų atstovai patvirtino, kad popiežiaus vizitas numtomas rudenį.

Kitąmet Lietuva, Latvija ir Estija švęs šimto metų jubiliejų, kai paskelbė nepriklausomybę nuo sovietų Rusijos.

Velionis popiežius Jonas Paulius II Baltijos šalyse lankėsi 1993 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginija

Virginija portretas
ponia nuo kada jus jau tapote davatka ,nėra jokio rodiklio , kam tas požiūris ,kas nutyko ,nereikia pasakų ir fokuso ,juk ar mes esame tokie tupi ir nesuprantame kad jus ponia niekada nebuvote bažnyčios patarnautoja ,, ar jau spėjai taip greitai persimesti į tikinčia juk nebuvai ir nebusi ,o matote kaip moka savo kaili susukti dviveidė likai ir nereikia bajerio .o kam to reikia leisk žmonėms kurie tikri yra maldingi ir tikintis ,o kur tu eini, ir su kuo žinome tavo kombinacijas kur vėjas putė ten dalia palinko,

popieziau

popieziau portretas
atsivezk 20 ekzorcistu , kad visus velnius is prezidentes isvarytu gal tada eilini lietuvi pamatys... gal geriau atsivezk 50...

įdomu

įdomu portretas
Nuo kada komunistai tapo katalikais/
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių