Quantcast

D. Grybauskaitė: laisvė nėra duotybė, ją turime ginti

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama šalies gyventojus Baltijos kelio 25-mečio proga, priminė, kad šalies laisvė nėra duotybė ir ją kasdien reikia ginti. Šalies vadovė teigė, jog Baltijos valstybių palaikymo ir pagalbos reikia ir šiuo metu neramumu draskomai Ukrainai.

„Aukštai iškėlę savo valstybių vėliavas parodėme, kad atsisakome gyventi pagal slaptus susitarimus - Molotovo-Ribentropo protokolus. Atkūrėme savo valstybes, tapome sparčiai augančiu ir pažangiu regionu. Esame Europos ir NATO šeimose, tačiau laisvė nėra duotybė nei čia, Lietuvoje, nei kitur Europoje. Ją saugoti ir ginti turime kasdien“, - šeštadienį iškilmingoje Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavų pakėlimo ceremonijoje Vilniuje sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė teigė, kad šiuo metu paramos reikia Ukrainai.

„Simboliška, kad šiandien savo vėliavos dieną mini mūsų kaimynai ukrainiečiai, o rytoj Ukrainos Nepriklausomybės diena. Diena valstybės, kuriai šiuo metu ypač reikia mūsų palaikymo ir pagalbos kovoje už laisvę. (...) Baltijos kelias - visų mūsų, visų jūsų, visų kartų sėkmės istorija, todėl nuoširdžiai sveikinu su šiuo laikotarpiu, su šiuo jubiliejumi ir tegyvuoja Baltijos tautos kaip ir Ukraina, visada laisvos, stiprios ir nepriklausomos“, - teigė D.Grybauskaitė.

Vėliavų pakėlimo ceremonijoje buvo parodyti ir Latvijos bei Estijos prezidentų vaizdo sveikinimai Baltijos kelio jubiliejaus proga.

Estijos vadovas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) pareiškė, kad visos trys šalys nuveikė daug ir nei viena šalis neturi ko gėdytis, o Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis teigė, kad Baltijos kelias parodė šalių norą būti kartu ir palinkėjo to nepamiršti.

Baltijos kelias - 650km ilgio susikibusių žmonių, sustojusių sujungti trijų Baltijos šalių sostines - Vilnių, Rygą ir Taliną - grandinė. Jis nusidriekė 1989 metų rugpjūčio 23dieną, minint 50-ąsias slapto Molotovo-Ribbentropo pakto, panaikinusio Baltijos šalių nepriklausomybę, metines.

Spėjama, kad iš viso Baltijos kelyje stovėjo apie 2-2,5mln. žmonių, iš jų - apie 1 mln. iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Kas yra ta laisve ar demokratija? Laisve ir demokratija ten kur zmogus nepriklausomas nei nuo ko.Kad buti nepriklausomu,zmogus turi atitinkamai uzdirbti O dabar galvokit kur daug demokratijos o kur jos visai nera

teisingai.

teisingai. portretas
ir savo piniginę nuo vagių...

deja.Dievas davė

deja.Dievas davė portretas
žmogui laisvę šioj žemėj ja naudotis.mylėti.puoselėti.džiaugtis...Deja.tie.kurie to nežino ar nesupranta.vaidina esantys patys dievais.kurie naudojasi ir išnaudoja....laisvę reikia įvertinti.o ginti reikia savo namus nuo plėšikų.apsitveriant tvora .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių