Quantcast

Bylą prieš VSD laimėjęs R. Šukys sako, kad žvalgybos autoritetas gali sumenkti

Bylą prieš Valstybės saugumo departamentą (VSD) pirmos instancijos teisme laimėjęs buvęs politikas Raimondas Šukys perspėja, kad įsiteisėjus teismo sprendimui žvalgybos autoritetas gali sumenkti.

„Aš manau, kad jeigu teismo sprendimas įsiteisės, tai tikrai turės labai neigiamą įtaką, visų pirma (...) Valstybės saugumo departamento autoritetui, o tai reiškia ir valstybei“, – BNS penktadienį sakė buvęs Seimo narys ir ministras.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino neatitinkančiais tikrovės VSD teiginius apie R. Šukį. Jis gali būti skundžiamas.

„Be abejo, mane tas sprendimas dabartiniame etape visiškai tenkina“, – kalbėjo R. Šukys.

Buvęs politikas teismui ginčijo žvalgybos informaciją, pernai pateiktą parlamentinį tyrimą atlikusiam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Seimo komitetui pateiktoje išslaptintoje informacijoje VSD mini R. Šukį kaip proceso dalyvį, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti įtaką tuometinei Arūno Valinsko vadovautai Tautos prisikėlimo partijai ir siekė kontroliuoti nuo jos atskilusią frakciją.

VSD teigia, kad 2009 metais, atstatydinus iš Seimo vadovo pareigų A. Valinską, koncerno atstovai svarstė apie R. Šukį kaip galimą kandidatą į Seimo pirmininkus.

Taip pat jo pavardė minima kaip tinkama buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir liberalui Gintarui Steponavičiui svarstant kandidatus į ministrus.

R. Šukys minėtas ir kaip asmuo, kuriam bandyta daryti poveikį „MG Baltic“ siekiant statybų pirkimų sveikatos įstaigose.

Teismas nepaneigė konkrečių apie R. Šukį surinktų duomenų, bet paskelbė, kad tikrovės neatitinka ir jo garbę bei orumą žemina Saugumo departamento padaryti apibendrinimai.

Komentuodamas teismo sprendimą R. Šukys pabrėžė, kad nors jo pavardė nebuvo nurodyta VSD informacijos pagrindu patvirtintose parlamentinio tyrimo išvadose, iš konteksto aišku, kad ten kalbama apie jį.

Buvęs politikas tvirtino, kad VSD informacijos pagrindu Seimas suformulavo „ne visai korektiškas ir, mano požiūriu, neteisingas išvadas“.

„Jeigu įsiteisės toks teismo sprendimas, koks dabar yra priimtas, tai iš tiesų Seimas turės tą klausimą spręsti, manau“, – kalbėjo R. Šukys.

Jis taip pat tvirtino neketinantis bylinėtis dėl galimybės pakeisti Seimo patvirtintas išvadas.

R. Šukys dėl VSD veiksmų bylinėjasi ir Vilniaus apygardos administraciniame teisme. Šio teismo jis prašo pripažinti neteisėtais VSD veiksmus tvarkant, renkant ir pernai pateikiant informaciją Seimo komitetui.

Eksparlamentaras sakė, kad sprendimas apylinkės teisme gali sustiprinti jo argumentus byloje administraciniame teisme.

R. Šukys 2000 – 2012 metais dirbo Seimo nariu, 2006 – 2007 metais buvo vidaus reikalų ministru, 2008 – 2010 metais – Seimo pirmininko pavaduotoju, 2010 – 2012 metais dirbo sveikatos apsaugos ministru. Jis buvo Liberalų ir centro sąjungos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
nu ir drebės ponulis iki smerties arba pakol nei neišprotės , visas pažymom apsikroves ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių