Quantcast

Būsimi policininkai mokosi ir ekstremalaus vairavimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos mokyklos kursantams šią savaitę vyksta neeiliniai mokymai – būsimi pareigūnai treniruojasi specialioje aikštelėje ir mokosi ekstremalaus vairavimo.

Ekstremalaus vairavimo mokymai kursantams organizuojami pirmą kartą. Šie mokymai skirti suteikti kursantams žinių ir įgūdžių, kaip saugiai vairuoti tarnybinį transportą įjungus specialiuosius šviesos ir garso signalus ir važiuojant greičiau nei kiti eismo dalyviai, bei kaip suvaldyti transporto priemonę, esant ekstremalioms situacijoms.

„Vairuojant tarnybinį transportą gali tekti daug manevruoti, todėl pareigūnas turi turėti gerą reakciją, iš anksto numatyti galimas kliūtis ir imtis priemonių jų išvengti. Tam laiko yra labai mažai, o norint, kad pareigūnas įgytų patyrimą, jam reikia nuolat palaikyti turimus įgūdžius“, – pasakojo LPM Profesinės taktikos skyriaus viršininkas Augustas Pilvelis.

Būsimi pareigūnai treniruojasi ir mokosi praktinio mokymo aikštelėje, kurioje yra slidžių dangų trasa. Mokymus jiems veda šios srities specialistai-instruktoriai

Prieš pradedant praktinę mokymo dalį, instruktoriai kursantams pristatė pagrindinius saugumo reikalavimus, aptarė laukiančias trasas ir užduotis. Be to, instruktoriai priminė, kad ne visada didelis greitis turi įtakos nelaimingam atsitikimui – svarbiausia objektyviai įvertinti visas sąlygas, ar kelio danga slidi, kaip automobilio ratai sukimba su danga ir pan. Taip pat su kursantais aptarė, kokius veiksmus atlikti, kad sumažinti nelaimingo atsitikimo kelyje riziką.

„Kontroliuokite važiavimą, pasitikėkite savo instinktais – tada viskas pavyks puikiai“, – drąsino kursantus instruktorius.

Išklausus instruktažą kursantų laukė praktinės užduotys. Pirmo pratimo metu jie turėjo įvertinti greitį, automobilio inerciją, stabdymą slidžiame kelyje. Antrojo pratimo metu teko įveikti laukiančias kliūtis kelyje, o trečioje užduotyje mokėsi slidžiame kelyje saugiai nusileisti nuo kalno, nepaslysti posūkiuose.

Ne visiems kursantams iškart pavyko visos užduotys, tačiau po kelių nesėkmingų bandymų, supratę savo klaidas, pratimus jie atlikdavo be klaidų.

Kursantai teigė, kad labai apsidžiaugė, kai sužinojo, kad į jų mokymo programą bus įtraukti tokie nauji mokymai. O po praktinių mokymų vienbalsiai tvirtino, jog jie buvo labai naudingi, be to, ir smagūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bausti bausti bausti

bausti bausti bausti portretas
čia gi chuliganiškas vairavimas, greičiau visiems atimti teises ir apdėti baudomis - tokia gi reakcija į visų profesionalų siūlymą prieš sezonų kaitą išbandyti mašinų galimybes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių