Quantcast

Bus tiriama, kaip geriau panaudoti LRT pastatus

Siekiant maždaug perpus sumažinti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) turto išlaikymui skiriamus asignavimus, ekspertai tirs, kaip geriau panaudoti daugiau nei 20 nekilnojamojo turto (NT) objektų.

„Planuojame suformuoti naują viso LRT valdomo nekilnojamojo turto valdymo panaudojimo strategiją nustatant jo panaudojimą 10-15 metų perspektyvoje“, – komentare BNS nurodė LRT.

LRT teigia norinti turėti tiek NT, kiek jo reikia jos funkcijoms. Dabar šis turtas yra prastai išplanuotas, nebeatitinka jos poreikių, pastatų inžinerinių sistemų būklė yra bloga ir reikalauja daug lėšų.

Pasak LRT, televizijos ir radijo studijos bei jų techninės patalpos yra skirtinguose pastatuose ir aukštuose, jų šildymas, vėdinimas yra nepakankamas, trūksta infrastruktūros. Standartų neatitinka ir dekoracijų dirbtuvės, sandėliai, televizijos ir radijo archyvai.

NT naudojimo studiją už 50,7 tūkst. eurų parengs bendrovė „Optimalus progresas“. Įmonė analizuos įvairias alternatyvas, kaip geriau pastatus naudoti – juos rekonstruoti, pirkti ar statyti naujus, o senus nuomoti.

Sutartis su bendrove pasirašyta kovo pabaigoje, o galimybių studija turi būti parengta per du mėnesius, BNS pranešė LRT.

Studijos autoriai vertins 6 hektarų ploto sklypą Vilniuje, S. Konarskio gatvėje, jame esančią telestudiją, administracinius pastatus, televizijos techninį centrą, garažus, šaldymo stotį, sandėlius, taip pat Kaune, S. Daukanto gatvėje, esantį administracinį pastatą, nedidelius objektus Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Trakų rajone.

LRT teigia, kad ekspertinis NT vertinimas reikalingas ir apsisprendžiant, ką daryti su sustabdytu 25 mln. eurų vertės trijų pastatų rekonstrukcijos projektu. Jį sustabdyti rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba.

Šiuo metu nacionalinis transliuotojas valdo 25 nekilnojamojo turto objektus septyniuose Lietuvos miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs blee

Jūs blee portretas
geriau ta LRT iki galo sutvarkikit.Kad žmonems dirbtu. Ir daugiau tikros informacijos pavarytu. Dabar po x ui. Net prezidento debatu neišstena paroditi. Iškrapštė karbauskiniai vienus žulikus - sulindo kiti. Irgi toki pat. Tvartui ir dėžutėm su auksiniais šaukštais dirb. O jau taryba tai taryba:D) Blee tai 'genijai' ant Lietuvos :D)

k

k portretas
alytuj stovi prie miesto parko,namas LRT,kam jisai reikalyngas

benderas

benderas portretas
pradžiai visokias mėšliūtes, makaronytes bei džoukilaičius su tapkelėm pramėžti reiktų ir jokiais būdais neatiduoti broilerio austėjai mokyklėleai ar darželiui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių