Quantcast

Bus įteikti Lygybės ir įvairovės apdovanojimai (balsuokite!)

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį Lietuvos visuomenė gali rinkti ne tik antrojo turo kandidatus į mero postą. Jau antradienį prasideda internetinis balsavimas, kuriame gyventojai gali spręsti, kas labiausiai nusipelnė Nacionalinio lygybės ir įvairovės apdovanojimo, skelbia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Šeštaisiais apdovanojimais, tarsi žmogaus teisių „Oskarais“, bus pagerbti labiausiai šioje srityje 2018 metais nusipelnę asmenys ir iniciatyvos.

Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų statulėlės bus įteiktos aštuoniose kategorijose, t.y. lyčių lygybės, įveiktos kliūties, Vaivorykštės (LGBT* lygiateisiškumo), atviros visuomenės, amžiaus, tautų dialogo, religijų ir įsitikinimų įvairovės, metų proveržio srityse.

Pasak Lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės, tradicija tapęs renginys šiemet sujungia kaip niekad daug žmonių. „Nuostabūs nominantai, partneriai iš nevyriausybinio bei verslo sektoriaus - visi suvienijome jėgas tam, kad lygybės ir įvairovės principai, žinia apie žmonių nuopelnus skambėtų visoje Lietuvoje“, - pranešime cituojama ji.

2018 m. apdovanojimų laureatais pretenduoja tapti 3 verslo iniciatyvos, 11 privačių asmenų, 4 pilietinės akcijos, 4 organizacijos bei susivienijimai, kiti projektai.

Iki kovo 25 d. atiduoti savo balsą galima Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos interneto svetainėje.

Nugalėtojai paaiškės kovo 28 d. iškilmingos ceremonijos Valdovų rūmuose metu. Laureatai išrenkami visuomenės balsus sudėjus su ekspertų komisijos vertinimu.

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus 2018 organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Nacionaliniu lygybės ir įvairovės forumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tada

tada portretas
balsa atiduodu uz Grazuli:)

sdas

sdas portretas
slykstu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių