Quantcast

Reikalavimas dviratininkams dėl ryškiaspalvių liemenių liko galioti

  • Teksto dydis:

Seimas atmetė siūlymą atsisakyti nuo liepos įsigaliojusių reikalavimų dėl ryškiaspalvių liemenių dviratininkams.

Liberalų sąjūdžio iniciatyvą braukti naujus reikalavimus palaikė 17 parlamentarų, 22 buvo prieš ir 37 susilaikė.

Projektu buvo siūloma išbraukti reikalavimą, kad važiuodamas važiuojamąja kelio dalimi dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, o gale - raudonos šviesos žibintas.

Nuo liepos įsigalioję papildomi reikalavimai dviratininkams sulaukė šių protesto. Liberalų sąjūdis palaiko poziciją, kad reikalavimai - neracionalūs ir pertekliniai.

„Šitie reikalavimai yra atgrasinantys populiarinti dviračius“, - sakė projektą pristatęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis. Tačiau dauguma oponuojančių Seimo narių pasisakė, kad nauji reikalavimai užtikrins dviratininkų saugumą.

Policija irgi pažymi, jog ryškiaspalvės liemenės reikalingos dėl eismo dalyvių saugumo, ypač turint mintyje, kad Lietuvoje dviračių takų infrastruktūra dar nėra tinkamai išvystyta, kaip daugelyje senbuvių Europos Sąjungos valstybių.

Policija taip pat atkreipia dėmesį, kad senosiose Europos Sąjungos šalyse patys eismo dalyviai aktyviai rūpinasi savo saugumu, tad dėvėti ryškiaspalves liemenes ir saugos šalmus jiems įprasta ir be įstatyminių įpareigojimų. Lietuvoje įstatymu šalmus kelyje privalu dėvėti tik nepilnamečiams dviratininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sky

Sky portretas
Tik nereikia šnekėti visų dviratininkų vardu. Tos privalomos liemenės nėra blogai. Faktas, kad jos stipriai padidina dviratininko matomumą, o tuo pačiu ir saugumą.

T

T portretas
O tai kam liberalų sąjūdžio lyderiui Masiuliui vadovaujant susisiekimo ministerija pasiūlė šias nesąmones ? Patys inicijavo priėmimą, o dabar patys inicijuoja atšaukimą... Masiuli, ar ne laikas už veiksmus atsakyti ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių