Quantcast

Budėjimą ES kovinėje grupėje pradeda Lietuvos kariai

  • Teksto dydis:

Budėjimą Jungtinės Karalystės vadovaujamoje Europos Sąjungos (ES) kovinėje grupėje penktadienį pradeda Birutės ulonų bataliono karių kuopa, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pusmetį jie kartu budės su kariais iš Airijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Suomijos ir Švedijos. ES junginio pagrindą sudarys trys manevrinės pėstininkų kuopos – dvi britų ir viena iš Lietuvos. Kuopą paprastai sudaro apie 150 karių.

Visi priskirti ES greitojo reagavimo junginiams kariai budėjimo metu tarnaus savo šalyse, tačiau išlaikys labai aukštą parengtį, teigia ministerija. Jei būtų priimtas sprendimas siųsti tarptautines pajėgas į operaciją, į nustatytą užduoties rajoną jie bus pasirengę išvykti per nurodytą laiką.

Pagal NATO Greitojo reagavimo pajėgų pavyzdį sukurtos ES kovinės grupės yra tarptautinės pajėgos, skirtos greitai reaguoti į kylančias krizes. Jas sudaro kariniai vienetai, kuriuos po pusmetį budėti rotuodamos skiria ES šalys narės. Lietuvos kariai ES kovinėje grupėje po pusmetį budėjo 2010, 2011, 2013 ir 2015 metais.


Šiame straipsnyje: kariaiLietuvakariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių