Quantcast

Brigados „Geležinis Vilkas“ štabui – teigiamas NATO įvertinimas

Vertinamosiose NATO pratybose dalyvavęs Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabas kovinio pasirengimo testą išlaikė, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Tai labai svarbus įvertinimas. Pirma – mūsų brigadai, antra – Lietuvai, kadangi parodėme tarptautinei arenai, kad esame pasiruošę ir gebantys tarptautiniu lygmeniu planuoti ir vadovauti tarptautinėms įvairioms operacijoms įvairiose aplinkose, sąveikaujant ne tik su kariniais daliniais, bet ir civiliais“, – BNS sakė brigados „Geležinis Vilkas“ atstovas spaudai kapitonas Aleksas Paulauskas.

Teigiamas įvertinimas reiškia, kad brigados „Geležinis Vilkas“ kariai geba laiku ir tinkamai spręsti taktines problemas, taip pat koordinuoti veiksmus su tarptautinių organizacijų bei civilinės valdžios atstovais.

Tai pirmas kovinės parengties vertinimas, atliktas vadovaujantis NATO kovinio pasirengimo vertinimo sistemos procedūromis „Geležinio Vilko“ brigados štabui.

„Štabas geba planuoti ir vadovauti NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei, kuri nuo 2017 metų vasario dislokuota Lietuvoje, Rukloje“, – teigė A. Paulauskas.

Per pratybas buvo atliekamos įvairaus tipo operacijų simuliacijos, vykdomas sprendimų priėmimo procesų valdymas. Šių procesų metu štabo kariai gilinosi į sudėtingas taktines situacijas, galinčias iškilti karinių veiksmų vykdymo metu.

Visus brigados štabo veiksmus vertino tarptautinė vertintojų grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių